Theo Epstein lijkt op weg naar Chicago

Door

Sommige bronnen beweren dat we nog ver zijn van definitieve beslissingen, maar andere (de Boston Herald) weten het bijna zeker: de overgang van Boston Red Sox-GM Theo Epstein naar de Chicago Cubs is op een oor na gevild. ,,Binnen 24 of 48 uur wordt het officieel.”

De zaken lijken helder: de Cubs willen Epstein, Epstein wil naar Chicago, terwijl de Red Sox de GM met tegenzin zijn promotie gunnen: mits daar een substantiele compensatie tegenover staat.

Promotie, ja, want Epstein zou op Wrigley Field meer worden dan alleen General Manager. Waarschijnlijk iets in de trant van President of Baseball Operations.

Overigens lieten ook de Los Angeles Angels gisteren weten geinteresseerd te zijn in de diensten van Epstein.

Epstein, die opgroeide onder de rook van Fenway Park, werd in 2002 op 28-jarige leeftijd de jongste GM in de Major League ooit. Onder zijn leiding wonnen de Red Sox in 2004 hun eerste World Series sinds 1918, om dat kunstje in 2007 nog eens te herhalen.

Epstein deed dat zij en zij met manager Terry Francona, die twee dagen na het desastreus geeindigde 2010-seizoen diende op te stappen. Het gedwongen vertrek van Francona, tegen de zin van Epstein, zou een van de redenen zijn dat de GM in Boston niet meer zo lekker in zijn vel zit.

Bij de Chicago Cubs moet Epstein Jim Hendry opvolgen. Hendry werd afgelopen september ontslagen.

Foto: zimbio.com

 

3 Reacties
  1. Lennart Beishuizen 9 jaar ago

    Als hij hetzelfde bij de Cubs kan flikken als bij de Red Sox is het echt een held.

  2. Zando 9 jaar ago

    Zeker, het tij moet er een keer keren.

  3. Ruud 9 jaar ago

    Inderdaad. Had eigenlijk wel de combi Epstein en Tito in Chi-town willen zien..

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen