Thanksgiving: Family, Food, FOOTBALL!

Door

Thanksgiving

Thanksgiving is voor veel mensen de favoriete feestdag. Centraal staan de drie F’s: Family, Food, en FOOTBALL! De triple header start namelijk al om 18:30 Nederlandse tijd. Traditiegetrouw spelen aankomende donderdag de Detroit Lions en de Dallas Cowboys thuiswedstrijd, maar we mogen ook genieten van rivaliteit tussen de Bears en de Packers. Vandaag kijken we naar deze drie wedstrijden en waar je op moet letten terwijl je druk bezig bent een halve kalkoen naar binnen te werken.

Preview 1 - Thanksgiving

De Philadelphia Eagles hebben het lastig dit seizoen. Ze lijken een identiteit te missen en dat levert elke week weer een ander team op met matige resultaten. Het voordeel is dat ze maar één wedstrijd achter de divisie leidende New York Giants staan, dus ze kunnen nog ver gaan als ze deze identiteit weten te vinden. Sam Bradford lijkt nog niet gezond genoeg om te spelen deze week, dus de druk staat stevig op de schouders van Mark Sanchez die tegen de Tampa Bay Buccaneers geen goede wedstrijd had.

De Lions lijken uit de dood herrezen. Na een 1-5 start werd er van de Green Bay Packers en van de Oakland Raiders gewonnen. Dat kwam coach Jim Caldwell goed uit, want lang leek het er op dat hij vroegtijdig zijn positie als coach zou moeten verlaten. Wat de Lions de afgelopen wedstrijden heeft geholpen is een sterke verdediging. In twee wedstrijden gaven ze maar 97 rushing yards weg. De structurele problemen blijven echter zichtbaar. De rushing aanval blijft de slechtste in de NFL en de Lions hebben ook de slechtste turnover ratio in de NFL.

De Eagles willen na vorige week laten zien dat er nog steeds hoop is om het seizoen goed af te sluiten. Voor Chip Kelly zou het misschien wel eens zijn enige hoop kunnen zijn dat hij ook volgend seizoen dit team mag leiden. De Lions moeten vooral turnovers voorkomen en hopen dat de Matt Stafford – Megatron combinatie lekker loopt, anders zou dit wel eens een afslachting kunnen worden.

Voorspelling: Philadelphia 38 – 13 Detroit

Preview 2 - Thanksgiving

De Panthers blijven iedereen verrassen, al nemen veel mensen ze nog steeds niet serieus. De Panthers hebben de vierde beste verdediging in de NFL, de vierde beste rushing aanval in de NFL, en een MVP kandidaat met Cam Newton. De laatste twee wedstrijden wonnen ze met 43 punten verschil totaal. Ze zouden na twaalf weken zelfs al zeker kunnen zijn van de divisie. Toch nemen mensen ze nog steeds niet serieus.

De Dallas Cowboys staan verrassend onder aan de NFC East met een record van 3-7. Dit komt deels door de blessures van Dez Bryant en Tony Romo, maar ook deels door een dramatische turnover ratio. Vijf wedstrijden werden met één touchdown of minder verloren, wedstrijden die zonder die turnovers heel anders uit hadden kunnen pakken. De terugkeer van Romo en Bryant wordt dus gezien als de redding van de club, maar eerlijk gezegd blijft de matige verdediging en het ontbreken van een goede running back zorgwekkend.

De Cowboys hebben sinds 1997 al niet meer van de Panthers verloren in het reguliere seizoen. Deze week wordt die streak waarschijnlijk beeindigd, want de Panthers zijn ‘the real deal’. Toch wordt deze wedstrijd waarschijnlijk spannender dan men zou verwachtten op basis van hun records.

Voorspelling: Carolina 30 – 27 Dallas

Preview 3 - Thanksgiving

De Packers hadden een sterk optreden in Minnesota en wonnen met 30-13 om zo te voorkomen dat ze vier wedstrijden op rij zouden verliezen. Rodgers speelde eindelijk weer eens een goede wedstrijd en zelfs Eddy Lacy is weer teruggekeerd in het land der mensen die hun salaris waarmaken. Toch is alles nog niet koek en ei voor de Packers. Buiten een goede turnover ratio blinken ze niet uit. Hun aanval staat op de 21e plaats in de NFL, en dat met Aaron Rodgers, terwijl ze vorig seizoen nog zesde waren in de NFL qua aanval. De Packers zullen dus echt een serie goede wedstrijden neer moeten zetten voordat ze weer titelkandidaten zijn.

Als je het geschreeuw rondom de Bears op de hashtag #SportAm een beetje volgt op Twitter zou je denken dat de ze 2-8 zijn, maar eigenlijk zijn ze met 4-6 maar drie wedstrijden verwijderd van een playoff plek, zeker gezien ze de Packers en de Vikings nog op bezoek krijgen. Statistisch gezien valt het ook allemaal niet tegen. In alle categorieen zetten ze betere cijfers neer dan de Packers, buiten de run verdediging. Met de vierde beste pass verdediging in de NFL zullen ze het Rodgers aardig lastig maken.

Deze wedstrijd gaat gewonnen worden door het team die de goede vorm van dit seizoen laat zien. Beide teams hebben een paar goede wedstrijden en een paar slechte wedstrijden neergezet. Voor de Packers is dit geen must-win, maar voor de Bears wel. Op Lambeau winnen van de Packers is alleen misschien iets te veel gevraagd.

Voorspelling: Chicago 22 – 28 Green Bay

Gobble gobble iedereen en veel kijkplezier morgen!

Foto: Getty Images

7 Reacties
 1. Dennis 5 jaar ago

  38-13 Eagles met the sanchize als qb, gedurfde voorspelling.

  • Michael Feith 5 jaar ago

   Ik baseer het vooral op de running game. Het zou me niet verbazen als drie running backs meer dan 100 yards pakken in de wedstrijd.

   • Dennis 5 jaar ago

    Love it, lekker bold. Beter dan die standaard voorspellingen.

   • Michael Feith 5 jaar ago

    Heerlijke foute bold prediction. Zoals het hoort 😛

 2. Jeroen 5 jaar ago

  De Panthers gaan het zwaar krijgen. De Cowboys hebben deze winst echt nodig.

  • Michael Feith 5 jaar ago

   Denk ik ook inderdaad, maar ik denk ook dat veel mensen de Cowboys nog overschatten en de Panthers onderschatten.

   • Jeroen 5 jaar ago

    Panthers hebben alles in huis om de superbowl te halen. Bij deze wedstrijd gaat misschien meespelen dat de Cowboys moeten en de Panthers evengoed de playoffs halen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen