Overwinning Texas opmaat voor bloedstollend slot AL Wild Card-race

Door

Ian Kinsler slaat veel homeruns, maar wacht nog steeds op zijn eerste Grand Slam

De Rangers wonnen hun zesde wedstrijd op rij, ditmaal met 7-4 van de Los Angeles Angels en zorgen er daarmee voor dat de Wild Card-race in de American League razend spannend blijft. De Rangers maakten handig gebruik van de vele fouten die de veldploeg van de Angels maakten. De bullpen hield na een matig begin van startende werper Derek Holland de slagploeg van de Angels onder conctrole. Zij kregen in 4.1 innings maar één honkslag tegen.

Na een slechte serie wedstrijden lijkt de ploeg zich herpakt te hebben om later deze dag wellicht de begeerde plaats te bemachtigen. Ze moeten dan wederom de Angels verslaan. De mannen uit de Lone Star State hebben hun ace, Yu Darvish, op de heuvel. Darvish heeft nog nooit verloren van de ploeg uit Los Angeles. Voor de Rangers is het hopen dat dat zo blijft.

Door de overwinning van de Rangers valt de beslissing in de AL Wild Card-race pas op de allerlaatste dag van het reguliere seizoen. De Cleveland Indians hebben een wedstrijd voorsprong op Texas en Tampa Bay en spelen vanavond tegen de Twins. Bij winst is Cleveland zeker van een plek in de Wild Card-game. Afhankelijk van de resultaten van de Rays en Rangers zouden er echter maandag en/of dinsdag mogelijk beslissingswedstrijden nodig kunnen zijn. Eindigen de drie ploegen gelijk, dan speelt Tampa Bay maandag in en tegen Cleveland. De winnaar gaat naar de Wild Card-playoff, de verliezer speelt een dag later in Texas om het tweede ticket.

Leading off
De Pittsburgh Pirates hebben zich verzekerd van de thuiswedstrijd in de NL Wild Card Game door wederom te winnen van de tegenstander in die wedstrijd, de Cincinnati Reds. Al zijn de deelnemers aan de play-offs in de National League bekent, welke ploegen thuisvoordeel hebben in de strijd om de Commissioners Trophy is nog niet bekent. De St Louis Cardinals hebben de beste papieren hebben nadat ze zelf wonnen van de Chicago Cubs en grote rivaal, de Atlanta Braves zagen verliezen van de Philadelpia Phillies.
Three Strikes

  • De Miami Marlins, het lelijke eendje in de NL East heeft dankzij Mike Stanton wederom gewonnen van de kampioen in de AL Central, de Detroit Tigers. Nadat hij gisteren al alle punten binnensloeg voor de Marlins ditmaal was hij de gevierde man met een honkslag in de 10e inning waarop het winnende punt gescoord werd. De ploeg uit Miami kon maar vijf honkslagen produceren, maar dus wel op het juiste moment.
  • De verwachtingen voor de Seatte Mariners zijn dit jaar niet geheel uitgekomen. Gelukkig hebben we dit jaar kennis mogen maken met de potentie van de ploeg. Rookie Brad Miller sloeg twee homeruns, waaronder een grand slam en had daarmee een groot aandeel in de overwinning op de Oakland A’s.
  • Die andere Yankee die (voor de tweede keer) zijn handschoen aan de wilgen hangt, Andy Pettitte behaald in zijn laatste wedstrijd een overwinning op de Houston Astros de enige andere ploeg waar hij ooit voor speelde. Hij gooide in zijn laatste wedstrijd een complete game. Een mooi, passend einde voor een groot sportman.

Seventh-inning stretch
Vervlogen tijden herleefden voor the buccos. Zes homeruns sloegen de mannen in hun overwinning op de Reds.

Jimmy Rollins laat zien dat hij nog steeds een geweldige arm heeft.

Zelfs de weergoden kunnen de Rangers niet stoppen.

Going Dutch
• Xander Bogaerts Jurickson Profar, Roger Bernadina, Shairon Martis, en Kenley Jansen kwamen niet in actie.
• Jonathan Schoop staat wel op het scoreformulier maar heeft geen officiële slagbeurt genoteerd.
Hij werd als pinch-hitter gewisseld voor een andere pinch-hitter nadat de Boston Red Sox besloten hun werper te wisselen nadat Schoop als slagman werd aangekondigd
• Didi Gregorius sloeg nul uit twee met daarbij een vrije loop.
• Andrelton Simmons sloeg nul uit vier voor de Braves.

Scoresheet
Boston Red Sox (97-64) @ Baltimore Orioles (84-77) 5-6
Tampa Bay Rays (90-71) @ Toronto Blue Jays (74-87) 2-7
Pittsburgh Pirates (93-68) @ Cincinnati Reds (90-71) 8-3
Milwaukee Brewers (74-87) @ New York Mets (73-88) 4-2
Detroit Tigers (93-68) @ Miami Marlins (61-100) 1-2 na 10 innings
Philadelphia Phillies (73-88) @ Atlanta Braves (95-66) 5-4
Los Angeles Angels (78-83) @ Texas Rangers (90-71) 4-7
Kansas City Royals (85-76) @ Chicago White Sox (63-98) 5-6
Cleveland Indians (91-70) @ Minnesota Twins (66-95) 5-1
New York Yankees (84-77) @ Houston Astros (51-110) 2-1
Chicago Cubs (66-95) @ St. Louis Cardinals (96-65) 2-6
Washington Nationals (86-75) @ Arizona Diamondbacks (80-81) 2-0
Oakland Athletics (95-66) @ Seattle Mariners (71-90) 5-7
Colorado Rockies (73-88) @ Los Angeles Dodgers (92-69) 1-0
San Diego Padres (76-85) @ San Francisco Giants (75-86) 9-3

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen