Texas A&M definitief van Big 12 naar SEC

Door

De kogel is door de kerk en de contracten zijn ondertekend. Vanaf aankomend seizoen speelt Texas A&M en hun Aggies niet langer in de Big 12 conference, maar in de SouthEastern Conference (SEC). Deze overstap zat er al enige tijd aan te komen, maar lijkt na alle rumoer alsnog slechts een van de weinige serieuze veranderingen in de NCAA conference-indeling.

De Aggies waren al enige tijd uit op een nieuwe deal die hen wat meer in de spotlights zou brengen, want vooral Texas en Oklahoma manifesteerden zich binnen de Big 12 als invloedrijke leiders en hun eigen televisiedeals waren alles behalve goed nieuws voor de overige teams. Het bestuur in College Station, TX wilde daarom op zoek naar een conference met een betere deal en meer actieve commissioner en kwam zodoende uit bij de SEC, die wel oren hadden naar een uitbreiding richting de lone star state.

Big 12 concurrenten wilden echter niet zonder slag of stoot dit vertrek goedkeuren, waarbij vooral Baylor dwars ging liggen uit angst dat een vertrek van Texas A&M ook meteen het vertrek zou inluiden van Texas, Texas Tech, Oklahoma en Oklahoma State. Dit laatste plan werd echter definitief geschrapt toen hun beoogde nieuwe conference, de Pac-12, liet weten geen nieuwe teams te willen aannemen voor de komende twee jaren.

Daarmee leken de overigen grote vier uit de Big 12 het beste af in hun huidige conference, vooral nu Texas heeft besloten financieel mee te willen delen in een nieuwe deal die een deel van de inkomsten van hun eigen Longhorn Network zal koppelen aan de inkomsten van de conference. De conferencewissel van Texas A&M lijkt daarmee samen met de overstap van Pittsburgh en Syracuse van de Big East naar de ACC de enige echt grote verandering van het aankomende seizoen en dat is niets minder dan een opvallend positieve conclusie van een afgewende crisis.

Ook leuk om te lezen