Tennessee Titans ontslaan Ken Whisenhunt

Door

Titans at Ravens 11/09/14

Na het ontslag van Joe Philbin bij de Miami Dolphins, zijn de Tennesse Titans de tweede ploeg die zich vroegtijdig ontdoen van hun hoofdcoach. Ken Whisenhunt, die in 2008 nog de Super Bowl bereikte als hoofdcoach van de Arizona Cardinals, werd in 2014 aangesteld maar heeft in anderhalf seizoen slechts drie wedstrijden kunnen winnen. Het typische hiervan was dat twee van deze drie overwinningen plaatsvonden in de eerste week van het seizoen.

Ook afgelopen week legden de Titans wederom een ongeïnspireerde pot football op de mat. In Houston ging de ploeg, met Zach Mettenberger als vervanger van de geblesseerde Marcus Mariota, kansloos ten onder tegen tegen de Texans (20-6) en dit zou voor de eigenaresse Amy Adams de druppel zijn geweest die de emmer deed overlopen.

Nog opvallender is dat Whisenhunt, die bekend staat om zijn succesvolle verleden als offensive coordinator, de aanval totaal niet aan de praat kon krijgen. Enkel de San Francisco 49ers scoren gemiddeld per wedstrijd minder punten, en dat terwijl de verdediging in dat opzicht een lichtpuntje was en tot de middenmoot in de NFL behoorde.

De Titans gaan het seizoen nu afmaken met assistent Mike Mularkey, die in 2004 en 2005 hoofdcoach was in Buffalo (14-18 en tweemaal de derde plaats in de AFC East) en in 2012 na één seizoen in Jacksonville al zijn biezen mocht pakken (2-14 en laatste plaats in de AFC South). Voor Ken Whisenhunt, die nu in zijn laatste 35 wedstrijden als eindverantwoordelijke een record van 4-31 heeft, lijkt de kans het grootst dat hij volgend seizoen ergens in de NFL zal terugkeren als offensive coordinator. Een rol die hij eerder van 2004 tot en met 2006 in Pittsburgh vervulde, en in 2013 met succes in San Diego.

Foto: Keith Allison

Ook leuk om te lezen