Team USA vernedert Nigeria in historisch duel

Door

Team USA heeft helemaal niets heel gelaten van het Nigeriaanse team in het derde groepsduel bij de Olympische Spelen in Londen. Onder leiding van Carmelo Anthony, die met 37 punten topscorer van de avond werd, werd Nigeria met een historische 156-73 score aan de kant gezet. Na het eerste kwart leidde Team USA al met 49-25 en de rest van de wedstrijd verslapte het team geen moment. Nigeria werd geen rust gegund en met 29 uit 46 driepunters was er geen houden aan voor de Afrikanen.

Naast Anthony waren het Russell Westbrook en Kobe Bryant die met 21 en 16 punten de hoogste scores noteerden. Ike Diogu was de topscorer aan Nigeriaanse zijde met 27 punten.

Niet eerder won een basketballteam met zo’n groot verschil van een tegenstander en nooit werden door een team zoveel gescoord. Het was een ware show met de ene highlight na de andere. Vooral die schitterende move van Chris Paul gevolgd door een achteloze alley-oop naar Anthony Davis die het met een reverse dunk afmaakte was om van te smullen. Tunesië en Nigeria waren zoals verwacht geen partij voor de Amerikanen, die in hun laatste twee groepsduels tegen de sterkere tegenstanders Litouwen en Argentinië spelen.

Ook leuk om te lezen