Selectie trainingskamp Team USA bekend

Door
Olympics Day 16 - Basketball
Het team wat in Londen, Olympisch goud veroverde

De bondscoach van Team USA Mike Krzyzewski heeft vandaag zijn trainingskamp selectie bekend gemaakt. Er zijn maar liefst 19 spelers geselecteerd voor het trainingskamp, wat geldt als voorbereiding op het WK basketbal in Spanje. In een eerder stadium gaven spelers als  LeBron James, Dwayne Wade, Russell Westbrook, Carmelo Anthony en Kobe Bryant al aan, niet beschikbaar te zijn voor Team USA komende zomer.

De voltallige selectie van Team USA:

Permalink voor ingesloten afbeelding

 Uitverkiezing voor Drummond en Korver:

Omdat een aantal sterspelers aangaven zich niet beschikbaar te stellen voor Team USA, opende dit deuren voor andere spelers. Zo is de uitverkiezing voor Andre Drummond en Kyle Korver het meest verrassend. Zij wisten het afgelopen seizoen een goede indruk te maken bij hun club, en krijgen nu de kans zich te bewijzen bij Team USA.

Wie missen we?

In de NBA lopen zoveel goede spelers rondt, dat er ook wat spelers van naam teleurgesteld moeten worden. Naast James,Westbrook, Anthony en Bryant missen we bijvoorbeeld ook spelers als John Wall, LeMarcus Aldridge, Dwight Howard, Tyson Chandler en Deron Williams. John Wall kan volgens berichtgeving nog later opgeroepen worden,waarom hij niet direct geselecteerd is, is nog onduidelijk

Of deze spelers alsnog in aanmerking zullen komen voor een plek bij de definitieve selectie is nog maar de vraag. Vooral het niet selecteren van Dwight Howard is verrassend. De center van de Houston Rockets gaf aan wel mee te willen met Team USA, het zou kunnen dat hij alsnog geselecteerd wordt straks, als er spelers afvallen met blessures of andere redenen. 

Revelatie NBA Finals zegt af:

Als we goed kijken valt ons nog één naam op, welke niet meegaat. Dat is Kahwi Leonard van de San Antonio Spurs. De revelatie van de NBA Finals heeft afgelopen weekend besloten zich niet beschikbaar te stellen voor Team USA. De 23-jarige forward noemde het een moeilijke beslissing, maar hij gunt zijn lichaam rust deze zomer.

Programma:

Het trainingskamp begint op 28 juli voor Team USA. In Las Vegas, Chicago, New York en Gran Canaria zal er een trainingskamp gehouden worden de komende periode. In de voorbereiding speelt Team USA ook oefenwedstrijden tegen de Dominicaanse Republiek, Puerto Rico en Slovenië.

Deze wedstrijden zullen allen te zien zijn via NBA TV. Mensen die afgelopen seizoen een League Pass hadden aangeschaft, kunnen deze periode nog gratis meekijken. Pas als het nieuwe NBA seizoen begint, is deze League Pass verlopen!

Foto’s: Getty Images

2 Reacties
 1. Mijn 12 voor het WK:

  Guards

  Curry, Lillard, Irving, Harden, Thompson

  Forwards

  Durant, George, Love, Griffin

  Centers

  Cousins, Davis, Drummond

  S5: Curry, Harden, Durant, Love, Davis.

  • Bahadir 6 jaar ago

   Ik ben het met 11 van de 12 eens.

   Derrick Rose zou ik ook nog in de definitieve selectie zetten. Als ik de reports mag geloven is hij zich namelijk al vrij lang aan het voorbereiden op dit trainingskamp en dus hoop ik dat hij te bewonderen is op het WK. Alleen al omdat ik benieuwd ben naar zijn vorm zou ik hem al nemen. Bovendien gun ik hem ook speelminuten na 2 van zulke blessures.

   Dus Kyrie of Lillard OUT en D-Rose IN zou ik zeggen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen