Te koop: Atlanta Trashers

Door

De zoektocht naar een koper voor Atlanta Trashers gaat rustig verder. Atlanta Spirit, dat naast dat het de eigenaar van het NHL team is ook nog NBA-team Atlanta Hawks en de Philip Arena bezit, is druk aan het rondzoeken voor een eigenaar. Voor 125 miljoen dollar zou de Trashers te koop staan, maar voor dat bedrag moet het wel in Atlanta blijven.

Volgens Trashers-president Don Waddell is de kans dat het team verhuist wel aanwezig, maar in ieder geval niet naar Canada. ,,Ik denk dat Gary Bettman (de grote baas van de NFL) het niet toe zal staan dat iemand het team koopt en dan in Canada vestigt,” aldus Waddell. Dat lijkt een zekere uitspraak, aangezien Bettman erom bekend staat de NFL ‘Amerikaans’ te houden.

De Canadese biljonair David Thomson denkt daar anders over.  Het schijnt dat hij Atlanta Trashers wil kopen en dan wil vestigen in Winnipeg, en dat ligt in Canada. Een eerdere poging om Phoenix Coyotes te kopen en daarmee die club terug te laten keren naar Winnipeg (waar het onder de naam Jets al jaren had gespeeld) mislukte jammerlijk. Zakenman Matthew Hulsizer uit Chicago kocht eerder deze maand de club.

Ook leuk om te lezen