Tampa Bay ontslaat Schiano; Schwartz weg bij Detroit

Door

Tampa Bay Buccaneers v New Orleans Saints

In navolging van Rob Chudzinski, Leslie Frazier en Mike Shanahan, zijn ook Jim Schwartz en Greg Schiano ontslagen bij hun clubs, de Detroit Lions (7-9) en de Tampa Bay Buccaneers (4-12). Bij de Bucs is ook general manager Mark Dominik uit zijn functie ontheven.

Schwartz
Jim Schwartz, die dit seizoen voor het vijfde jaar aan het roer stond in Detroit, begon uitstekend aan dit seizoen, maar verloor zes van de zeven laatste wedstrijden en liep daardoor de play-offs mis.

Ondanks een doorlopend contract was dat voor de clubleiding een goede reden om de samenwerking met Schwartz te verbreken. De resultaten van de Lions onder de vijf jaar van Schwartz, 29-51, liegen er dan ook niet om.

Schiano
In Tampa bleven de problemen zich dit seizoen opstapelen voor Schiano, die in 2012 werd aangesteld. Het was dus slechts wachten op een ontslag.

Na de conflicten tussen Schiano en Josh Freeman, verloren de Bucs ook nog eens de eerste acht wedstrijden van het seizoen. Schiano neemt afscheid van de Bucs met een record van 11-21.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen