Talib geeft zichzelf aan na schietincident

Door

Tampa Bay Buccaneers cornerback Aqib Talib heeft zichzelf aangegeven bij de politie omdat hij op de vriend van zijn zus zou geschoten hebben. Hij werd vrijgelaten nadat er borgsom van 25.000 dollar was betaald.

Volgens de politie zouden zowel Talib als zijn moeder, Okolo Talib, op de man hebben geschoten, die overigens niet geraakt werd. De plaatselijke autoriteit had een klacht ingediend voor een aanval met een dodelijk wapen tegen zowel Talib en zijn moeder. De moeder gaf haarzelf dinsdag aan en werd ook vrijgelaten na het betalen van een borgsom.

De general manager van de Bucs, Mark Dominik, zei vrijdag dat het team enorm in zijn maag zat met de zware aanklacht tegen Talib. De aanklacht is een vergrijp van de tweede graad, wat een gevangenisstraf van 5 tot 20 jaar kan betekenen.

De van de Universiteit van Kansas afkomstige Talib, die in de eerste ronde van de 2009 NFL Draft werd gekozen door Tampa Bay, heeft in het verledem al vaker problemen gehad. In 2009 werd hij geschorst voor de eerste wedstrijd van het seizoen na een aanvaring met een taxichauffeur.

Zelfs nu het lockout is zijn de spelers kunnen de spelers nog steeds worden gestraft door de NFL zelf. Het is dus mogelijk dat Talib een disciplinaire straf te verwerken krijgt zoals een boete of schorsing.

In zijn nog jonge loopbaan in de NFL wist de cornerback al 15 ballen te onderscheppen en wordt hij gezien als een van de groeidiamanten van de jonge ploeg.

Foto: helmet2helmet.net

Ook leuk om te lezen