Syracuse wint Maui Invitational

Door

St Francis v Syracuse
Net als in 1990 en 1998 hebben de Syracuse Orange (8) de Maui Invitational gewonnen. In de finale werd er met 74-67 gewonnen van de Baylor Bears (18). C.J. Fair was wederom de uitblinker aan de kant van Syracuse: de senior had 24 punten en werd de MVP van het toernooi.

Met de overwinning kwam er een einde aan de langste winning streak van het land. Baylor had, teruggaand naar vorig jaar, elf wedstrijden op rij gewonnen (vorig jaar won Baylor het NIT toernooi).

Initiatief
In een wedstrijd waar beide teams aanvallend effectief waren – Syracuse schoot 51% en Baylor 55% – namen de Orange vanaf het begin het initiatief. Naast Fair had ook Jerami Grant een groot aandeel met negentien punten. In de tweede helft leek Baylor meerdere malen terug te komen. Maar keer op keer reageerde Syracuse met een eigen run en zodoende zo Baylor nooit de voorsprong nemen.

Syracuse blijft door de toernooiwinst in Maui ongeslagen, en voor Boeheim is het de laatste keer dat hij in Maui is. “Ik kom nooit meer terug hier, als coach dan. Als ik terug kom dan is het met mijn golfclubs”, aldus de ervaren coach van de Orange.

Duke vs. Arizona in NYC
Duke (6) en Arizona (4) zullen het vanavond tegen elkaar opnemen in de finale van de NIT Preseason Tip-Off in Madison Square Garden.

Duke won met 74-64 van Alabama, Jabari Parker was wederom de uitblinker aan de kant van de Blue Devils met 27 punten. Het was voor Parker alweer de zevende keer dat hij meer dan twintig punten scoorde.

Arizona had het een stuk lastiger met Drexel. Na zeven minuten keken de Wildcats tegen een 27-8 achterstand aan maar toch wisten ze de overwinning uit het vuur te slepen: 66-62 was de eindstand. Zowel Aaron Gordon (10 punten en 13 rebounds) als Kaleb Tarczewski (15 punten en 10 rebounds) hadden een double double.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Frank Wielaard 7 jaar ago

    Boeheim refereerde bij zijn commentaar dat hij nooit meer in Maui zal komen aan alle geruchten vorig seizoen over zijn pensioen. Toen werd steeds gezegd: voor het laatst dit, voor het laatst dat. Hij lachte niet voor niets breeduit toen hij het zei. Maar je weet natuurlijk nooit… 🙂

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen