SuperBowl inzet verkiezingen in Chicago

Door

Gery Chico, kandidaat-burgemeester in Chicago, heeft een originele manier gevonden om campagne te voeren. Hij wil de Super Bowl naar Chicago brengen in 2015 als hij verkozen wordt.

,,We moeten alle mogelijkheden bekijken om de beste sportcompetitie in de Verenigde Staten naar Amerika’s beste sportstad te brengen,” zei Chico, ,, Als New York het kan, dan kan Chicago dat ook,” klonk Chico overtuigend.

In 2014 zal New Jersey de Super Bowl organiseren. Daar is al aardig wat over geschreven, gezien de weersomstandigheden in New Jersey rond de tijd dat de Super Bowl wordt afgewerkt. In Chicago is het weer meestal niet veel beter, maar daar is tevens nog een ander probleem.

Soldier Field, het stadion van de Chicago Bears, heeft maar 61,500 zitjes, en dat is zeker 8500 zitjes te weinig om een Super Bowl te organiseren.

Toch ziet Chico ook hier geen probleem in. ,,Zoiets kleins zou er niet voor moeten zorgen dat we zo’n groot evenement moeten missen. We moeten ervoor zorgden dat we nieuwe hoogtepunten weten te geven aan onze stad,” zei Chico, ,, Een Super Bowl in Chicago zou goed zijn voor onze economie, goed voor de spirit en goed voor de mensen van Chicago. Het moet gebeuren.”

Foto: dc-cdn.virtacore.com

Ook leuk om te lezen