Super Bowl trekt recordaantal tv-kijkers

Door

De Super Bowl van afgelopen zondag is officieel het meest bekeken programma in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

De Nielsen Company, een Amerikaans marketingbureau, zei dat er rond de 111 miljoen mensen toekeken hoe de Green Bay Packers de zege pakten ten koste van de Pittsburgh Steelers. Het vorige record stond op naam van Super Bowl 44, toen de New Orleans Saints hun eerste titel binnenhaalden.

FOX had het voordeel dat deze Super Bowl ging tussen twee van de meest iconische ploegen uit de geschiedenis van de NFL. Green Bay won voor de vierde maal een Super Bowl, Pittsburgh deed het al zes keer.

De play die het meest werd bekeken was de laatste pass van Steelers-quarterback Ben Roethlisberger, die naar wide receiver Mike Wallace gooide maar niet op de bestemming aankwam.

De vijf meest bekeken programma’s ooit in de VS zijn de vier laatste Super Bowls en de laatste aflevering van M*A*S*H, een serie over een medische post tijdens de oorlog in Korea. De kijkcijfers zijn al het gehele seizoen zeer gunstig voor de NFL met een stijging van 13 procent in vergelijking met jaar.

,,Super Bowl XLV is de kers op de taart voor de NFL,” zegt Pat Mcdonough, analyst bij Nielsen Co. ,,Het aantal kijker van NFL-wedstrijden was nooit hoger, er kijken nu 24 percent meer mensen naar gewone seizoenswedstrijden dan pakweg 5 jaar geleden. De Super Bowl rekenen we dan nog geeneens mee, dat is de buitencategorie.”

Foto: jaywashere.com

Ook leuk om te lezen