Super Bowl-held Jacoby Jones van Baltimore naar San Diego

Door

Pittsburgh Steelers v Baltimore RavensDe San Diego Chargers en free-agent wide receiver Jacoby Jones hebben een tweejarige deal ondertekent. Het team van general manager Tom Telesco was naarstig op zoek naar een goede returner en denkt in Jones de juiste upgrade voor hun special teams te hebben gevonden. De vorige werkgever van Jones, de Baltimore Ravens, besloot in februari afscheid van hem te nemen na een lastig seizoen. De voormalig Super Bowl hero had een jaar eerder nog een vierjarig contract met een waarde van 12 miljoen dollar getekend.

Ondanks het mindere seizoen stond Jones vorig seizoen met zowel kickoff als punt returns in de top tien (Cincinnati’s Adam Jones was de andere). De voormalige derde ronde draftkeuze van de Houston Texans in 2007 noteerde vorig jaar toch een prima 30.6-yard gemiddelde in kickoff returns en rende in Pittsburgh nog één terug voor een 108 yard touchdown. Als receiver was hij echter in 2014 onzichtbaar met negen passes. Waar hij in Baltimore echter vooral voor herinnerd zal worden is zijn rol in de Super Bowl titel van twee jaar geleden. Hij ving in de 34-31 zege op de San Francisco 49ers een 56-yard touchdown pass én rende ook in die wedstrijd een 108-yard kickoff return terug. Eerder in de play-offs ving hij tegen de Denver Broncos een 70-yard touchdown pass met nog 44 seconden op de klok, wat goed genoeg was voor overtime en de Ravens ging verrassend naar de AFC Championship Game. In San Diego zullen ze hopen op die Jacoby Jones.

Randall Cobb blijft een Packer
Zoals het nu lijkt keert Randall Cobb volgend seizoen terug bij de Green Bay Packers. De wide receiver zou op het punt staan een vierjarige deal met een waarde van 40 miljoen dollar te tekenen. De 24-jarige Cobb heeft een meer dan uitstekend jaar achter de rug met 91 catches, 1287 yards en twaalf touchdowns. Hij werd slechts de vijfde Packer ooit die 90+ catches noteerde. Cobb vormt een gevaarlijk duo met Jordy Nelson die net zulke mooie cijfers noteerde. In 2013 miste Cobb nog tien wedstrijden vanwege een beenbreuk, maar hij maakte vorig seizoen een glorieuze comeback en speelde iedere wedstrijd en was bijna 90 procent van de aanvallende snaps op het veld te vinden. De voormalig tweede ronde draftkeuze van de Packers in 2011 zat in het laatste jaar van zijn rookie contract. Zijn nieuwe verbintenis is bijna gelijk aan die van Nelson die vorig jaar voor vier jaar en 39 miljoen dollar tekende. Op papier is het trio Cobb, Nelson en quarterback Aaron Rodgers nu tot 2018 aan Green Bay verbonden. Rodgers heeft nog een contract tot 2019.

Saints en Mark Ingram hebben een deal
Running back Mark Ingram heeft een handtekening gezet onder een vierjarige deal met de New Orleans Saints. Er gaat zo’n 16 miljoen dollar mee gemoeid. Ingram is een voormalige eerste ronde draftkeuze en won bij Alabama de Heisman Trophy. Je mag wel stellen dat hij in 2014 eindelijk zijn breakout season had. De 25-jarige Ingram noteerde een career-high 964 yards en negen touchdowns. Een combinatie van kleine blessures, fluctuerende prestaties en een drukke bezetting op zijn positie zorgden voor een lastige start van Ingram in New Orleans, maar hij greep vorig seizoen zijn kans en krijgt een beloning in de vorm van geld en waarschijnlijk veel speelminuten.

Overige contractperikelen:

De Houston Texans hebben Kareem Jackson verleid tot een nieuwe deal. De cornerback krijgt een vierjarig contract met een waarde van 34 miljoen dollar. Jackson is een vaste kracht in de basis sinds hij in 2010 als 20ste draftkeuze werd opgepikt door Houston. Als cornerback speelde hij veel aan de zijkant, maar de nieuwe verdedigingscoach, Romeo Crennel, gebruikte hem ook ‘in the slot’ en dus zagen we vorig jaar veel van Jackson. Meerdere teams, onder andere de Jets en Eagles, hadden interesse voor Jackson. Hij is echter maar wat blij dat hij in Houston kan blijven.

De Texans boorden hun financiële reserves ook aan voor Derek Newton:

Free blijft, Murray waarschijnlijk niet
De Dallas Cowboys hebben right tackle Doug Free binnenboord gehouden met een driejarige deal ter waarde van 15 miljoen dollar. Daarmee lijken ze hun toch al prima offensieve linie aardig bij elkaar te houden. Tyron Smith, Ronald Leary, Travis Frederick, Zack Martin, en nu dus ook Free lijken allemaal volgend jaar op de loonlijst te staan. Daarmee lijkt het steeds aannemelijker dat er voor running back DeMarco Murray geen geld overblijft en hij komende dinsdag als free agent op de markt komt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen