Super Bowl 2018 in Minneapolis

Door

Detroit Lions v Minnesota Vikings

De 52e Super Bowl-editie zal in 2018 plaatsvinden in Minneapolis. Dat maakte de NFL dinsdagavond bekend. De eigenaren van de NFL-teams verkozen Minneapolis boven New Orleans en Indianapolis.

Het stadion waar de Super Bowl gehouden zal worden moet nog gebouwd worden. De bedoeling is dat deze in 2016 open gaat en zal rond de 1 miljard dollar kosten.

Jay Cicero, lid van de afvaardiging van New Orleans, snapte dat de keuze op Minneapolis was gevallen. “Zo’n nieuw stadion maakt het verschil. Wij hebben er alles aan gedaan, maar wanneer je moet concurreren tegen een nieuw stadion ter waarde van één miljard dollar, dan leg je het af.”

New Orleans organiseerde de Super Bowl al tien maal en is daarmee, samen met zuid-Florida, recordhouder. In 2013 verliep de organisatie niet geheel vlekkeloos, gezien de stroomstoring die toen tijdens de finale plaatsvond.

De andere kandidaat voor 2018, Indianapolis, organiseerde de Super Bowl voor het laatst in 2012.

Voordat het circus neerstrijkt in Minneapolis zal het de komende jaren eerst plaatsvinden in Glendale (Arizona), Santa Clara (Californië), waar de 50e editie zal plaatsvinden en tenslotte in 2017 in Houston.

Minnesota zelf nam afgelopen seizoen al afscheid van het Hubert H. Humphrey Metrodome. De komende twee seizoenen zullen de Vikings daarom het onderkomen van de University of Minnesota gebruiken voor thuiswedstrijden.

TCF Bank Stadium, het onderkomen voor de Vikings in 2014 en 2015
TCF Bank Stadium, het onderkomen voor de Vikings in 2014 en 2015

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen