Suh ‘defensive rookie’ van het jaar

Door

Ndamukong Suh heeft de prijs voor beste defensive rookie gewonnen. De defensive tackle van de Detroit Lions werd bijna unaniem verkozen, hij kreeg 48 van de 50 stemmen. Devin McCourty, cornerback van de New England Patriots, kreeg de andere twee stemmen.

De overwinning komt niet als een verrassing, daar Suh eerder dit jaar als enige rookie in het all-pro team werd gestemd. Detroit won dit jaar 6 wedstrijden van de 16, dat zijn drie keer meer overwinningen dan de ploeg behaalde in de vorige twee seizoenen. Suh had tien sacks, het meeste op zijn positie in de NFL, en 66 tackles.

,, We konden geen wedstrijden afmaken en maakten nog te veel fouten tot aan het einde van het seizoen,” zei Suh. ,, Maar we werden beter en beter en ik denk dat onze vier opeenvolgende overwinningen op het laatste van het seizoen een goede start zijn naar volgend seizoen toe.”

Suh speelde college football bij de universiteit van Nebraska. Hij werd als tweede gekozen in de 2010 NFL draft, net na quarterback van de St-Louis Rams Sam Bradford. De top van de draft was dus een schot in de roos, daar Bradford de trofee van beste offensive rookie in de wacht sleepte.

Foto: media.oregonlive.com

Ook leuk om te lezen