Suh betuigt uiteindelijk toch spijt

Door

 

Twee dagen na zijn pijnlijke uitsluiting in het duel tegen de Green Bay Packers heeft Detroit Lions defensive tackle Ndamukong Suh openlijk gesproken over zijn eigen gedrag. ,,Mijn reactie gedurende de game donderdag was onacceptabel. Ik heb een fout gemaakt en daarvan zal ik moeten leren voor richting de toekomst.”

Deze uitspraak staat haaks op zijn reactie direct na de wedstrijd op Thanksgiving. Nadat hij was weggestuurd vanwege het bewust zijn voet neergezet te hebben op Packers offensive lineman Evan Dietrich-Smith zijn arm, bood hij zijn excuses aan teamgenoten, coaches en fans. ,,Ik heb niemand bewust pijn gedaan en probeerde mij alleen maar weg te rukken uit een duel. Blijkbaar heb ik hiermee de scheidsrechters een kans gegeven om mij weg te sturen.”

Waar Suh donderdag geen aanleiding zag zijn excuses aan te bieden, deden de Lions dat vrijdag wel. ,,Het wangedrag van onze speler dat tot verwijdering van het veld leidde is voor niet te tolereren en valt zeker niet te rijmen met het beeld dat wij hebben van sportiviteit. Ndamukong heeft vele positieve indrukken achter gelaten voor ons en we verwachten dat hij zich daar in de toekomst ook mee zal onderscheiden.”

Zelf liet Suh zaterdag, na waarschijnlijk nog eens rustig de beelden bestudeerd te hebben, op zijn Facebook pagina het volgende statement achter. ,,Professioneel een sport te bedrijven is geen spelletje. Het is een baan met veel verantwoordelijk, zowel op als buiten het veld. Je gedrag zal nooit beinvloed mogen worden door de uitslag van een wedstrijd, beslissingen van scheidsrechters, fans of tegenstanders.”

Jim Schwartz, Lions coach, maakte zich donderdag nog niet druk over een eventuele schorsing: ,,Ik maak mij meer druk om de nederlaag van vandaag,” reageerde hij nuchter. De uitspraak over een eventuele schorsing zal nog even op zich laten wachten aangezien dat nog niet alle wedstrijden van Week 12 zijn voltooid.

In minder dan twee jaar heeft Suh, die college speelde voor de Nebraska Cornhuskers, al een aardige reputatie opgebouwd in de NFL. Zo staat hij bekend als een van de sterkste defensive linemen, maar ook vanwege het aantal boetes dat hij in die tijd heeft ontvangen. Eerder dit seizoen sprak Suh daarom ook met NFL-baas Roger Goodell over zijn gedrag. Een positief gesprek volgens de Lions, maar het is maar de vraag of hem dat enige soelaas gaat bieden in de hoogte van de straf die de NFL komende week zal uitspreken.

Foto: bleachreport.net

Ook leuk om te lezen