Streetball legende Alston aangeklaagd

Door

e streetball legende Rafer Alston, ook wel beter bekend als ‘Skip to my Lou’, is aangeklaagd omdat hij iemand neergeslagen zou hebben met een fles in een stripbar.

Alston zou ruzie gehad hebben met de 35-jarige Erick Franceschini in de Perfection Gentleman’s Club.

De ruzie werd een trek en duw partij en eindigde met Alston die een fles kapotsloeg op Franceschini’s hoofd. “Mijn client heeft 12 hechtingen in zijn hoofd en had een hersenschudding”, zei de advocaat van het slachtoffer.

Hoeveel de man wil incasseren van de voormalige profbasketter is onzeker. Naast een som van de miljonair wil het slachtoffer ook een vergoeding krijgen van de Gentleman’s Club, waar ze alles behalve gentlemen waren. 

Alston die nu in Boca Raton (Florida) woont, werd niet aangehouden op het moment van de ruzie maar de klacht werd wel meteen ingediend.

Alston werd bekend door de And1 Mixtapes. Het basketbalmerk bracht verschillende flash streetballers bijeen en toerden de VS rond om het merk populair te maken.

Alston werd snel een crowdpleaser en werd gezien als één van de betere streetballers in de USA. Hij kreeg de straatnaam ‘Skip to my Lou’ voor één van zijn gekende bewegingen.

Alston hield het niet alleen bij straatbasket en raakte uiteindelijk in de NBA. De inmiddels 35-jarige Alston speelde 11 jaar in de NBA en had een gemiddelde van 10.1 punten per wedstrijd, bijna 5 assists en 1.2 steals.

Hij speelde bij de Milwaukee Bucks, Toronto Raptors, Miami Heat, Houston Rockets, Orlando Magic en de New Jersey Nets. Alston’s laatste seizoen in de NBA was 2009-2010, maar hij speelde daarna wel nog één seizoen in China.


 

Foto: www.dunkpoint.com

 

 

 

Ook leuk om te lezen