Strasburg maakt indruk tijdens rentree

Door

In Washington was er dinsdagnacht extra aandacht voor de wedstrijd van de plaatselijke Nationals. Het grootste pitching prospect van de organisatie, Stephen Strasburg, zou namelijk zijn rentree op de heuvel maken na afwezigheid van ruim een jaar.

Het jonge fenomeen debuteerde vorig jaar met 13 strikeouts, maar blesseerde zich in zijn twaalfde start aan zijn elleboog. De blessure bleek zo ernstig dat hij de beruchte Tommy John surgery nodig had.

Dinsdag was het dan eindelijk zover: de langverwachte rentree. De LA Dodgers waren de tegenstander en Strasburg ging verder waar hij vorig jaar gebleven was: domineren. Ook met het slechte weer en na zijn lange revalidatie topte hij 99 MpH en gooide hij in vijf innings vier keer drie slag.

De Nationals gaven hem vooraf een pitch count van 60 pitches, maar hij had voor zijn vijf innings slechts 56 pitches nodig. Veertig van die pitches gooide hij voor slag, hij kreeg maar twee honkslagen tegen en verliet de heuvel met een 3-0 voorsprong.

Een inning later ging het al mis voor de Nats. Op het werpen van relievers Slaten en Peacock wisten de Dodgers de stand gelijk te trekken. In de zevende kwam vervolgens voor LA Kenley Jansen op de heuvel.

Onze landgenoot gooide weer eens een perfect inning waarin zelfs alle drie de slagmensen met drie slag naar de kant gingen. Omdat de Dodgers in zowel de achtste als de negende inning nog eens twee punten wisten te scoren, pakte Jansen zijn tweede win van het seizoen. Hij is nu 2-1 met een ERA van 3.30.

Sinds de maand juni heeft hij een ERA van 0.41 en is hij één van de meest dominante relievers in de league.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen