Stoudemire: ‘Altijd plaats voor meerdere supersterren’

Door

Amar’e Stoudemire heeft er geen probleem mee om de schijnwerpers in New York te delen met Carmelo Anthony. ,,Er is altijd genoeg plaats voor een paar supersterren, er is altijd genoeg plaats,” zei Stoudemire. ,,Het gaat erom dat we blijven winnen en dat we blijven beter worden als team. Dat is de belangrijkste factor.”

Anthony heeft in de laatste drie wedstrijden steeds 36 punten of meer gescoord. Dat zijn de getallen waar Stoudemire al kwam voor Anthony bij het team aankwam op 23 februari.

Maar Stoudemire heeft 16 of minder punten gescoord in drie van de laatste zes wedstrijden. Volgens Stoudemire komt het door de uitputting van het harde wedstrijdschema in de maand maart.

Knicks head coach Mike D’Antoni liet de spelers individueel trainen vrijdag, om Stoudemire wat rust te geven. ,,Ik dank dat hij vooral psychologisch wat rust kan gebruiken,” zei D’Antoni. Of de recente mindere prestaties iets met Anthony te maken hebben kon D’Antoni niet beantwoorden: ,,Het kan verschil uitmaken ja. Maar hoe het exact zit zal je eens aan hem moeten vragen.”

Tot voor Anthony aankwam in New York was Stoudemire er de leider. Hij scoorde minstens 30 punten in negen opeenvolgende wedstrijden en had er minstens 20 in 26 opeenvolgende wedstrijden tussen 24 november 2010 en 19 januari 2011. Recent is zijn productie gedaald, met als laagtepunt de 13 punten tegen de Orlando Magic op 23 maart.

,,Ik denk dat hij het was beu was om steeds 30 of 40 punten te scoren in een wedstrijd. Hij deed het al het hele seizoen, het team op sleeptouw nemen,” zei Anthony. ,,Hij had een MVP-jaar en één van zijn beste seizoenen in de NBA. Nu hij iemand heeft om hem te helpen, dat is perfect voor hem.”

Foto: bloximages.chicago2.vip.townnews.com/

Ook leuk om te lezen