Steven Stamkos belangrijk bij debuut Cooper

Door

Tampa Bay Lightning v New Jersey Devils

Jon Cooper werd in de afgelopen week aangesteld als coach van de Tampa Bay Lightning en de voormalig coach van de Syracuse Crunch (AHL) zal zijn debuutwedstrijd niet snel vergeten. In eigen huis waren de Lightning met 4-5 te sterk voor de New Jersey Devils, die alweer hun zesde shootout verloren.

De opvolger van de ontslagen Guy Boucher was na de wedstrijd in de wolken over de debuutwedstrijd die hij zojuist had beleefd. “Wow, dat was leuk. We kregen kansen, gaven er niet veel weg. We schoten er een paar op de paal en we werden beter naarmate de wedstrijd vorderde. Dit zal me nog lang bijblijven.”

Een man die hij daarvoor in het bijzonder mag bedanken is Steven Stamkos. De topscorer van de NHL voegde nog maar eens twee doelpunten toe aan zijn totaal. Ook stelde hij met een mooie pass 15 seconden voor het einde van de wedstrijd Alex Killorn in de gelegenheid om de 4-4 te maken.

In de shootout was het al snel gebeurd. Teddy Purcell en Victor Hedman schoten raak voor de Lightning, de Devils wisten het net niet te vinden. Tom Kostopoulos maakte in de wedstrijd nog de 2-0 uit een penalty shot, maar mocht in de shootout niet nog eens een poging wagen.

De Devils blijven hiermee voorlopig op een veilige zevende plaats staan, al kunnen de New York Rangers met nog een wedstrijd te goed wel dichterbij komen. Tampa Bay Lightning staat twaalfde, zij zullen nog een hele sterke serie neer moeten zetten om een plaats in de play-offs te verdienen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen