Steven Gerrard kan Thierry Henry opvolgen bij New York Red Bulls

Door

steven

Afgelopen dinsdag nam Thierry Henry afscheid van het profvoetbal. Zijn laatste club was de New York Red Bulls, waar hij vier seizoenen voor speelde. Nu Henry niet meer tot de selectie behoort, zoekt de ploeg van trainer Mike Petke naar een waardige opvolger voor de oud-spits. Amerikaanse media weten te melden dat Steven Gerrard in beeld is om de Red Bulls te komen versterken, dat zodoende een nieuwe ster in de gelederen hoopt te begroetten.

Momenteel speelt Steven Gerrard bij het Engelse Liverpool FC, de club waar hij al sinds 1987 aan verbonden is . Komende zomer loopt het contract van de 34-jarige middenvelder af, en mogelijk verlaat Gerrard na zestien seizoenen Liverpool transfervrij. In een eerder stadium werd Steven Gerrard al in verband gebracht met een transfer naar de MLS, maar de interesse van New York Red Bulls mag bestempeld worden als serieus.

Inmiddels heeft Gerrard al een aanbieding van Liverpool ontvangen om zijn contract te verlengen. Alleen heeft de Engelsman tegen de media gezegd de komende periode rustig zijn opties te gaan bekijken.

Voorlopig laat Gerrard de aanbieding van Liverpool dus links liggen, dit houdt niet in dat hij definitief zal vertrekken. Nog altijd is de 34-jarige middenvelder één van de uitblinkers in de Premier League, en is hij onwijs populair als aanvoerder van Liverpool. Een binnenlandse transfer lijkt uitgesloten voor Gerrard, en de verwachting is dat hij alleen Liverpool zal verlaten voor niet-Europese club.

Bij New York Red Bulls hoopt men in Steven Gerrard een waardige opvolger van Thierry Henry te kunnen binnenhalen. Of Gerrard Liverpool gaat verlaten is nog maar de vraag. Veel Liverpool-fans smeken Gerrard om te blijven, en de Engelsman wil dolgraag kampioen worden met Liverpool.

Om Gerrard te behouden zal Liverpool in januari haar slag moeten slaan op de transfermarkt. Op dit moment is het toekomst-perspectief niet heel groot voor Gerrard bij Liverpool, mogelijk kunnen enkele (goede) versterkingen invloed hebben op de keuze van Gerrard. Toch zal New York Red Bulls in ieder geval in januari alvast Gerrard benaderen, en vragen naar diens toekomst plannen.

Soccer - UEFA Champions League - Final - AC Milan v Liverpool - Ataturk Olympic Stadium
Gerrard won in deze eeuw met Liverpool al vele prijzen, maar nog nooit een Premier League titel

Ook leuk om te lezen