‘Steve Kerr is bijna rond met de New York Knicks’

Door

T-Mobile Rookie Challenge and Youth Jam

De New York Knickerbockers zijn al enkele weken op zoek naar een nieuwe coach na het rampzalige seizoen 2013/2014. Enkele namen werden reeds vermeld als mogelijke kandidaten maar geen enkele klonk luider dan die van Steve Kerr. Die zou ondertussen dicht bij een overeenkomst staan met de club van president Phil Jackson.

Volgens Frank Isola van de New York Daily News komen beide partijen steeds dichter bij elkaar en is een akkoord niet veraf. De onderhandeling lopen nog maar zowel Kerr als de Knicks zijn ervan overtuigd dat er deze week nog een beslissing valt. Men heeft namelijk het plan opgevat dat Kerr en Jackson op 14 mei samen zullen afzakken naar Chicago voor de draft combine. Het enige waar de Knicks voorlopig nog over struikelen zou puur financieel zijn.

Kerr was ook kandidaat om Mark Jackson op te volgen bij de Golden State Warriors. Die optie lijkt echter van de baan. De ex-speler van onder andere de Spurs en Bulls mag dan wel in San Diego wonen, coachen met legende Phil Jackson op de achtergrond zou voor Kerr aantrekkelijker zijn dan kiezen voor een job dicht bij huis. De Warriors hebben dan ook geen moeite meer gestoken in Kerr en lijken hun geld te zetten op Stan Van Gundy, de ex-coach van de Orlando Magic en NBA finalist in 2009.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen