Stern wil snel praten met vakbond

Door

De klok is aan het tikken en de financiële kant krijgt klappen, dus de NBA moet zo vlug mogelijk beginnen te praten met zijn vakbond.

NBA commissaris David Stern zegt dat de problemen in de NFL aantonen waarom dit moet gebeuren. De gesprekken werden niet aangemoedigd en er was geen haast bij om tot een akkoord te komen, iets wat hij wil voorkomen.

,,Het leek alsof er op het einde van de overeenkomst tussen de NFL en zijn spelers iemand dacht dat ze in de laatste dagen een akkoord hadden bereikt,” zei Stern. ,,Ik weet niet of dat correct is of niet, maar dat is wat ik las. En je vraagt je dan als buitenstaander af of het niet beter zou geweest zijn als de mensen eerder met elkaar in gesprek waren gegaan. Een paar weken eerder praten betekent dat je beter plannen kan maken en afspreken.”

De NBA is van plan om de vakbond een voorstel voor een nieuwe arbeidsovereenkomst op te sturen, waardoor er spoedig progressieve onderhandelingen kunnen gebeuren voor de vervaldatum op 30 juni.

Maar Stern maakte tevens duidelijk dat er een lockout zal zijn als er geen nieuw akkoord kan worden gevonden, zelfs al komt zijn reputatie in het gedrang.

,,De liga is mijn klant, niet mijn voertuig naar onsterfelijkheid,” zei Stern. ,,Je moet het hardhandig aangeleerd worden. We denken altijd aan het beste voor de NBA.”

Foto: indyposted.com

 

Ook leuk om te lezen