Sterling: ‘Magic Johnson moet zich schamen voor HIV’

Door

SportsNet LA Launch Night

Donald Sterling heeft de aanval geopend op Magic Johnson. In een tirade tijdens een interview op CNN zegt de voormalig eigenaar van de Los Angeles Clippers dat de Los Angeles Lakers-legende zich moet schamen dat hij HIV-positief is en dat Magic een slecht voorbeeld is voor de kinderen in de stad.

Het is voor het eerst dat Sterling een statement maakt sinds het uitlekken van audio-tapes waarin hij racistische uitlating doet. Sterling biedt in het CNN-programma Anderson Cooper 360 zijn excuses aan voor zijn uitlatingen en vraagt om vergiffenis.

‘Wat heeft hij gedaan? Hij heeft Aids’
Maar zodra Johnson het onderwerp van het gesprek wordt, gaat de 80-jarige Sterling helemaal los. “Wat heeft hij gedaan? Kun je mij dat vertellen? Big Magic Johnson, wat heeft hij gedaan? Hij heeft Aids. Heeft hij ooit iemand geholpen in het zuiden van Los Angeles?”

Sterling gaat rustig verder. “Wat voor een persoon gaat naar elke stad, heeft seks met elk meisje en loopt het HIV-virus op. Is dat iemand die we moeten respecteren en over praten met onze kinderen? Ik denk dat hij zich moet schamen en zich niet meer op de voorgrond moet laten zien. En hij heeft niets gedaan voor de zwarte mensen.”

Hieronder een deel van het interview waarin Sterling uithaalt richting Magic.

Johnson reageert als volgt:

Sterling probeert nog water bij de wijn te doen. “Als ik iets verkeerds gezegd heb, excuses daarvoor. Magic is een goed persoon, maar hij heeft er niet alles aan gedaan om de minderheden te helpen. Hij is geen goed voorbeeld voor de kinderen in Los Angeles.”

Clippers’ coach Doc Rivers hecht overigens geen waarde aan de excuses van Sterling.

Het gehele interview met Sterling kun je in delen terugvinden op YouTube.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen