Sterke Pacers zegevieren in eerste duel met Heat

Door

BannerPlayoffs

De Indiana Pacers hebben op overtuigende wijze het eerste duel met de Miami Heat gewonnen: 107-96  In eigen huis was de ploeg van coach Frank Vogel zowel op aanvallend als verdedigend vlak de betere. Roy Hibbert vervulde een belangrijke rol en was goed voor negentien punten (9-13 FG) en negen rebounds. De Pacers zijn deze play-offs 6-0 wanneer de grote center meer dan tien punten scoort en 3-5 wanneer hij onzichtbaar is.

Een uitverkocht Bankers Life Fieldhouse in Indianapolis zag hun geliefde ploeg een geweldig eerste kwart spelen, waarin de ploeg al snel een gat sloeg met de Heat. Zes van de eerste zeven driepuntschoten gingen raak en Hibbert liet al snel van zich horen met twee post-moves. In het vervolg van de wedstrijd wist de Heat het gat nooit meer te dichten en kwamen ze niet dichterbij dan negen punten. De mannen uit Miami lieten het vooral op verdedigend gebied afweten, wat zorgde in een schotpercentage van 51,5 % van de Pacers. Sinds de komst van LeBron James hebben de Pacers nooit zo’n hoog percentage geschoten tegen de Heat.

FLdnyXZ

De verdediging liet de Pacers veel te vaak in de paint komen, wat resulteerde in 37 vrije worpen voor Indiana, waaruit 29 punten werden behaald. De Heat schoten 10-15 vrije worpen raak. Daarnaast had Chris Bosh een behoorlijke off-night. De voormalig speler van de Toronto Raptors speelde tot dusver een uitstekende play-offs, waarin hij 49% van zijn driepunters raak schoot. Zondag miste hij echter al zijn vijf schoten van afstand. Ook verdedigend zag het spel van Bosh er zwak uit en in de plus-minus categorie was hij -16. Met Chris Andersen in de ploeg was de Heat +3. CB heeft het wel vaker lastig tegen de mannen uit Indianapolis.

LeBron James en Dwyane Wade deden wel hun plicht en waren respectievelijk goed voor 25 en 27 punten. Bovendien kwamen de spectaculairste twee punten van de avond van de hand van de viervoudig MVP.

Hoewel het een overwinning is in eigen huis en dus eigenlijk verwacht wordt, betekent deze zege veel voor de Pacers. De ploeg kwakkelde de laatste twee maanden van het seizoen enorm en dat zette zich door in de play-off series tegen de Atlanta Hawks en de Washington Wizards. Zondag liet de ploeg echter zien waartoe het in staat is als alles loopt en er kan veel zelfvertrouwen getankt worden uit deze Game 1. Speler van de wedstrijd was Paul George, die goed was voor 24 punten, zeven assists en vier rebounds.

De samenvatting:

En dat zien er in slow motion zo uit:

2 Reacties
  1. Jake 6 jaar ago

    Hopen dat de pacers ook game 2 winnend afsluiten dan word het een super spannende serie!!

  2. Joost 6 jaar ago

    Game 2 en Game 5 zijn must-wins for Indy. Als ze vervolgens game 4 kunnen stelen… maar dat is allemaal nog wel heel ver in de toekomst. Eerst maar eens game 2 winnen.

    Go Pacers!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen