Sterke Beckett werpt Red Sox voorbij Jays

Door

Als Josh Beckett iedere wedstrijd voor Boston zou kunnen starten, wordt het dit seizoen misschien nog wat met de Red Sox. Na zijn topprestatie tegen de Yankees eerder, stond Beckett zaterdagmiddag opnieuw garant  voor een puike outing. Het was een tikje teveel van het goede voor de Toronto Blue Jays: 4-1.

Beckett mag na twee weken honkbal zelfs verantwoordelijk worden gehouden voor tweederde van de productie van de Bo-Sox, en zijn stats mochten opnieuw gezien worden. Negen strikeouts en slechts een run tegen in zeven innings.

Toch kan de pitcher er maar niet aan wennen dat de (vooral lokale) media hem blijven herinneren aan afgelopen seizoen.

,,Hoeveel starts hebben we nog te gaan voor we vorig jaar eindelijk vergeten zijn?”, vroeg een licht geirriteerde Beckett (2-1) zijn toehoorders na zijn tweede zege. ,,Ik weet dat ik vorig seizoen slecht was. Dat weet iedereen. Maar misschien is het tijd om eindelijk eens een beetje vooruit te kijken…”

Daar was alle reden toe, vond Beckett. Het was immers voor het eerst in zijn carriere dat hij back-to-back minder dan drie honkslagen toestond, en daarbij minstens negen K’s liet noteren.

Ondanks de 4-1 overwinning op de Blue Jays, heeft Boston met 3-10 nog steeds het slechtste record van de Major League. Maar behalve Beckett, waren er dan eindelijk meerdere lichtpuntjes te noteren voor de Red Sox-fans.

Wat te denken van Jed Lowrie, die voor het eerst van z’n leven leadoff sloeg, en goed was voor een honkslag en een two run homerun tijdens z’n eerste twee at-bats. Of neem Dustin Pedroia, Adrian Gonzalez en Mike Cameron, die allen kon terugkijken op puike defensieve acties. Voeg daarbij dat Daniel Bard en Jonathan Papelbon (tweede save) beiden ondanks een honkslag geen run toestonden, en er gloort weer hoop aan de horizon in Massachusetts.

,,Als je pitchers je een kans geven, en dat consequent, dan beginnen de dingen jouw kant op te vallen”, aldus manager Terry Francona. ,,Josh gooide weliswaar niet op Opening Day, maar hij is de leider van onze pitching staff. De jongens kijken tegen hem op. Als hij op dreef is, geeft dat de rest van de club een hoop zelfvertrouwen.”

Foto: www.baseballrumormill.com

Ook leuk om te lezen