Stem Nederlander Xander Bogaerts in de All-Star Game

Door

Tampa Bay Rays v Boston Red Sox

De MLB All-Star Game is om de hoek en de rosters zijn bijna compleet. Er zijn nog wat plekken over en door middel van de Final Vote kunnen er nog spelers door stemmen van de fans op de rosters terecht komen. Iemand die nog een reële kans maakt om deel te nemen aan de Mid-Summer Classic is niemand minder dan onze ‘eigen’ Xander Bogaerts van de Boston Red Sox.

De 22-jarige korte stop is stilletjes bezig aan een zeer sterk seizoen. Helaas worden zijn prestaties overschaduwt door het povere spel van zijn team, de Red Sox.

De laatste vijftien wedstrijden lijkt hij zelfs nog een tandje te hebben bijgeschakeld. Bogaerts verzamelde 23 honkslagen en tien binnengeslagen punten en een .354 slaggemiddelde. Zijn statistieken over het hele seizoen zijn meer dan solide: .302/.339/.414 slashline met drie homeruns en 37 binnengeslagen punten. In het veld maakt hij de ene spectaculaire actie na de andere.

De concurrentie voor de Final Vote bestaat uit een vijftal spelers: Yoenis Cespedes van de Detroit Tigers, Brian Dozier van de Minnesota Twins, New York Yankees outfielder Brett Gardner en Kansas City Royals’ Mike Moustakas. Bogaerts kan de eerste Nederlander worden in de All-Star Game sinds Jair Jurrjens. In 2011 gooide hij een inning als werper van de Atlanta Braves.

De concurrentie is moordend, maar dat zou de Nederlandse stemmer er niet van moeten weerhouden massaal Bogaerts te steunen. Een andere belangrijke factor is de deelname van Red Sox Nation. In 2002 lukte het Johnny Damon in de All-Star Game te krijgen, en een jaar later gebeurde hetzelfde met Jason Varitek. In 2007 lukte het zelfs om reliever Hideki Okajima in de All-Star Game te krijgen door de massale steun van de fans uit Boston. Wat ook nog mee zou kunnen spelen is dat er verder maar één speler van de Red Sox, namelijk Brock Holt, gekozen is om Boston te representeren. Fans van de club uit New England zullen er alles aan doen om dit aantal te verdubbelen.

Er kan nog tot vrijdag gestemd worden op deze pagina. Of zoals David Ortiz zegt:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen