Steinbrenner: ‘Yankees hebben teveel gefeest’

Door

Hank Steinbrenner, medevoorzitter van de New York Yankees, denkt dat de vieringen rond hun kampioenschap in 2009 te lang hebben geduurd. ,, Ik denk dat ze misschien een beetje te lang hebben gevierd vorig seizoen,” zei Steinbrenner. ,,Sommige spelers hadden het te druk met het bouwen van huizen en andere dingen, in plaats van zich te concentreren op het winnen van wedstrijden.”

Toen werd aangegeven dat de kapitein van de Yankees, shortstop Derek Jeter, een groot miljoenendollar kostend huis aan het zetten was in Tampa vorig jaar, zei Steinbrenner dat hij zich niet richt op individuen: ,,Ik zei enkel dat ze teveel in de feestwaan van 2009 zaten. Ik denk dat ik dat in mijn positie wel mag zeggen. Dit jaar in springtraining staan ze er terug met een nieuwe gedrevenheid. Hopelijk is het weer het begin van iets moois.”

New York verloor vorig seizoen de American League Championship Series tegen de Texas Rangers. In de tweede helft van het seizoen vervaagden ze al en moesten zich gelukkig stellen met de Wild Card voor de AL.

Derek Jeter tekende dit preseason bij voor 3 jaar ter waarde van 51 miljoen dollar. Eerst werd Jeter verteld dat hij vrij mocht rondvragen of er andere ploegen meer geld overhadden voor de speler. Jeter wil alleszins naar de toekomst werken en de Yankees terug naar de finale leiden.

Foto: nj.com

Ook leuk om te lezen