Steelers verliezen van Bengals en blijven zonder overwinning

Door

Pittsburgh Steelers v Cincinnati Bengals

De Pittsburgh Steelers hadden op een betere start van het seizoen gehoopt. Na een blamerende thuisnederlaag tegen Tennessee volgde er nu al vroeg een cruciale ontmoeting met de Bengals die ook hun openingswedstrijd hadden verloren. In Cincinnati trokken de jonge Bengals echter aan het langste einde en werd er met 20-10 gewonnen.

De grote man aan de kant van de Bengals was Giovani Bernard. De rookie runningback was goed voor beide touchdowns van de Bengals, éénmaal over de grond en éénmaal door de lucht. Vooral zijn tweede touchdown in het derde kwart, die de Bengals op een 17-10 voorsprong bracht, was van doorslaggevend belang.

Andy Dalton deed wat hij moest doen, hij gooide 25-uit-45 voor 280 yards en één touchdown. Daarnaast had BenJarvus Green-Ellis, de andere runningback, 75 yards uit 22 pogingen en hoewel de cijfers niet spectaculair zijn hadden de Bengals maar liefst acht first down na run pogingen tegenover twee voor Pittsburgh. Het zou een beslissende statistiek zijn want waar Cincinnati makkelijk op het veld kon blijven had Pittsburgh de grootst mogelijke moeite om iets klaar te spelen in aanvallend opzicht.

Pittsburgh Steelers v Cincinnati Bengals
Giovani Bernard was de grote man met twee touchdowns

De Steelers waren in aanvallend opzicht machteloos, hoewel het halverwege nog gelijk stond – en ze zelfs de voorsprong hadden kunnen pakken, ware het niet dat tight end David Paulson een fumble had in de redzone – maakten de Steelers in de tweede helft nooit serieuze aanspraak op een overwinning en liep Cincinnati er mee weg.

Ben Roethlisberger zou 20-uit-37 gooien voor 251 yards, één touchdown en één interception. Hoewel deze statline niet dramatisch is, was Roethlisberger alles behalve effectief wanneer er grote afstanden afgelegd moesten worden. Hij was slechts 4-uit-15 bij passes die verder kwamen dan vijftien yards en daarnaast was hij 1-uit-9 voor één yard wanneer hij onder de druk werd gezet door de Bengals.

Zoals eerder aangegeven was de ground attack ook niet aanwezig voor Pittsburgh, runningback Felix Jones kon weinig klaar spelen (10 rushes voor 37 yards, daar zat echter een veertien yard rush bij). De Steelers hebben nu acht wedstrijden op rij geen 100-yard rusher gehad, het is de langste reeks in de geschiedenis van de franchise en momenteel ook de langste in de NFL.

De Steelers zijn nu voor het eerst sinds 2002 met twee verliespartijen begonnen. Volgende week nemen ze het tijdens Sunday Night Football thuis op tegen de Chicago Bears (2-0). De Cincinnati Bengals spelen aankomende zondagmiddag ook thuis, zij krijgen de Green Bay Packers (1-1) op bezoek.

Overigens was er vooraf nog een mooi moment op ESPN waar James Harrison, nu een speler van de Bengals, kort sprak over zijn tijd bij de Steelers. Vooral het moment waar hem gevraagd wordt naar defensive coordinator Dick LeBeau is prachtige televisie.

Er is werk aan de boeg voor Tomlin en de Steelers als ze dit seizoen nog tot een goed einde willen brengen.
Er is werk aan de boeg voor Tomlin en de Steelers als ze dit seizoen nog tot een goed einde willen brengen.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen