Steelers dankzij flitsende start naar Super Bowl

Door

Weer is het de New York Jets niet gelukt om zicht te kwalificeren voor de Super Bowl. Waar vorig jaar de AFC Championship game verloren werd van de Indianapolis Colts, bleken zondagavond de Pittsburgh Steelers een maatje te groot voor het team van Rex Ryan.

Dankzij een 24-19 overwinning kwalificeerden de Steelers zich voor de achtste keer voor een Super Bowl en zijn daarmee samen met de Dallas Cowboys recordhouder wat betreft het aantal deelnames.

De Steelers hadden bij rust al een 24-3 voorsprong opgebouwd dankzij twee touchdown passes van Ben Roethlisberger. De quarterback liep zelf ook nog een touchdown binnen. Van de bezoekers uit New York werd de eerste helft weinig vernomen. Zij leken nog met hun hoofd in Massachusettts te zitten, waar ze vorige week nog zo verrassend de New England Patriots hadden verslagen.

Het is voor de Jets inmiddels 42 jaar geleden wanneer er voor de laatste keer werd gestreden om een Super Bowl. Voor de Steelers wordt het dus de achtste maal. Daarvan wisten ze er zes in winst om te zetten.

Over twee weken gaat de strijd van de Super Bowl 45 dan tussen de Pittsburgh Steelers en de Green Bay Packers, die eerder op de avond de Chicago Bears in eigen huis hadden verslagen.

Zie hier de samenvatting van het duel om de AFC titel tussen de Jets en de Steelers.

Foto: dalje.com

Ook leuk om te lezen