Steelers boeken indrukwekkende zege in Carolina

Door

Pittsburgh Steelers v Carolina Panthers

Net als veel andere teams verloren ook de Carolina Panthers (2-1) gisteren hun ongeslagen status. In het eigen Bank of America Stadium speelde de ploeg van Ron Rivera slordig en wisten de Pittsburgh Steelers (2-1) met 37-19 te winnen.

In eerste instantie leek het een duel der defensies te worden aangezien de eerste vier scores stuk voor stuk field goals waren. Hier kwam in het derde kwart echter een einde aan toen een touchdown drive werd ingeleid door een fumble van Cam Newton:

Daarna liet Antonio Brown maar weer eens zien hoe waardevol hij is voor zijn Steelers:

Gedurende de hele avond waren de bezoekers uit Pittsburgh een stuk fysieker en dat bleek vooral uit de rushing statistieken. LeGarette Blount was goed voor 118 yards en één touchdown terwijl Le’Veon Bell goed was voor 147 yards. Het was voor het eerst in de geschiedenis van de Steelers-franchise dat zij twee spelers hadden met meer dan 100 rushing yards.

En ook in defensief opzicht waren de Steelers fysieker dan de Panthers, Cam Newton stond de hele avond onder druk en kreeg een paar harde klappen te verduren. Newton, die normaal goed is voor de nodige rushing yards, zou maar tot zeven rushing yards komen terwijl runningback Anthony Stewart het niet veel beter deed: hij eindigde met 31 rushing yards.

En dan waren er ook nog de persoonlijke fouten die een overwinning van Carolina dwarsboomden. In het laatste kwart leken de Panthers voor een moment terug te komen, maar een uiterst ongelukkige fumble maakte aan alle hoop een einde:

Zowel de Steelers als de Panthers hebben nu een 2-1 record. Pittsburgh speelt volgende week thuis tegen het nog winloze Tampa Bay (0-3), terwijl Carolina zich volgende week hoopt te revancheren bij een ander team uit de AFC North, namelijk de Baltimore Ravens (2-1).

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen