Starters van All-Star game bekend gemaakt

Door

Afgelopen nacht zijn de startende spelers voor de All-Star wedstrijd bekend gemaakt. Dit gebeurt volledig door de fans welke kunnen stemmen via verschillende media.

Voor ‘Team West’ zijn de volgende spelers gekozen: Chris Paul (New Orleans Hornets), Kobe Bryant (L.A. Lakers), Kevin Durant (Oklahoma City Thunder), Carmelo Anthony (Denver Nuggets), Yao Ming (Houston Rockets).

Yao Ming is door het aantal fans dat hij heeft in China altijd vrijwel zeker van een plek in de All-Star wedstrijd. Ondanks zijn blessure is hij gekozen. Deze blessure zorgt er echter voor dat hij dit seizoen niet meer zal spelen. NBA-voorzitter David Stern zal een vervanger kiezen en dit hoeft niet per se een center te zijn.

Anthony is gekozen ondanks alle geruchten en verhalen rond hem en zijn team. De Nuggets fans waren niet blij en lieten dit in wedstrijden merken. Desondanks is hij gekozen boven spelers als Pau Gasol en Tim Duncan. ‘Melo’ is daar zelf erg blij mee: ,,Het voelt goed, vooral deze keer met alles wat er speelt. Het is me gelukt om gefocused te blijven en te fans hebben dit erkend. Dat waardeer ik enorm.”

De tegenstanders, ‘Team Oost’, bestaat dit jaar uit de volgende spelers: Derrick Rose (Chicago Bulls), Dwyane Wade (Miami Heat), Lebron James (Miami Heat), Amar’e Stoudemire (New York Knicks), Dwight Howard (Orlando Magic).

Rose en Stoudemire zijn beide nieuwelingen in het team van het oosten. Het verschil is dat Stoudemire al zes keer eerder All-Star was alleen dan voor de Phoenix Suns, een team uit het westen. Rose is voor de eerste keer All-Star starter in zijn tweede jaar in de NBA. Afgelopen jaar was Rose er ook bij alleen werd hij destijds niet als starter gekozen door de fans.

Volgende week donderdag worden de overgebleven plekken ingevuld. Deze worden ingevuld aan de hand van alle coaches uit de NBA. Ook wordt de vervanger van Yao Ming dan bekend gemaakt. Greg Popovich, coach van het westen, beslist wie er zal starten in plaats van Ming.

Foto:

Ook leuk om te lezen