Stars in eigen huis te sterk voor Ducks

Door

Anaheim Ducks v Dallas StarsGisteren stond er slechts één wedstrijd op het programma in de NHL. De Dallas Stars ontvingen in de eigen American Airlines Center hun divisiegenoten de Anaheim Ducks. Dit hield in dat er twee mastodonten van de NHL het ijs betraden en het tegen elkaar opnamen.

Bij elkaar opgeteld speelden de 41-jarige Jaromir Jagr en 42-jarige Teemu Selanne al 2.700 NHL-wedstrijden en in hun carrières zijn ze gezamenlijk goed voor meer dan 1.300 goals en 1.700 assists. Hiermee kunnen zij met recht dus twee van de beste Europese spelers ooit worden genoemd. Dit maakte de ontmoeting van afgelopen vrijdag dus een bijzondere, maar helaas voor de fans konden de twee veteranen geen grote rol van betekenis spelen in deze clash.

Powerplay-goals

De Stars begonnen het beste aan het duel en in totaal zag Ducks-goalie Jonas Hiller in de eerste twintig minuten maar liefst zestien schoten op zich afkomen. Hij wist de meeste te keren, maar via powerplay-goals van Trevor Daley en Jamie Benn kwam de thuisploeg toch op een 2-0 voorsprong. Na de eerste periode kwam Hiller overigens niet meer terug op het ijs. Hij bleef met een blessure achter in de kleedkamer en werd vervangen door Victor Fasth, de 30-jarige rookie die al indrukwekkende dingen liet zien dit seizoen.

De bezoekers deden in de tweede periode nog wel iets terug via Nick Bonino, die een schot van Luca Sbisa van richting veranderde, maar verder liet de uitblinkende Stars-goalie Kari Lehtonen het niet komen. Hij stopte in totaal 20 van de 21 schoten die de Ducks op hem afvuurden en dankzij een goal van Loui Eriksson werd de einduitslag in de slotperiode op 3-1 bepaald.

Winning streaks

Met deze overwinning maakten de Stars een einde aan de winning streak van vier wedstrijden van hun tegenstander, terwijl zij zelf nu drie duels op rij wisten te winnen. De Ducks behielden wel de koppositie in de Pacific Division, al moeten zij nu wel de San Jose Sharks naast zich dulden. De Stars volgen op de derde plek met slechts twee punten achterstand, maar speelden al wel twee wedstrijden meer dan de koplopers.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen