Stafford verlengt contract bij Sabres

Door

Drew Stafford heeft zijn contract bij de Buffalo Sabres met vier jaar verlengd. De aanvaller, die zijn hele NHL- carrière al bij de Sabres speelt, zegt onder de indruk te zijn van de frisse aanpak die Terry Pegula in zijn eerste drie maanden als eigenaar heeft aangebracht in de organisatie.

Door deze deal behouden de Sabres een talentvolle speler die anders over een maand een free agent was geworden. Stafford gaat onder de nieuwe overeenkomst vier miljoen dollar per jaar verdienen in Buffalo en toonde zich dan ook bijzonder verguld met zijn nieuwe contract:

„Ik ben bijzonder blij dat deze deal rond is,” aldus de right winger. „Buffalo is een organisatie die volgens mij de juiste richting op gaat. Ik ben zeer blij en voel me vereerd dat ik een onderdeel kan zijn van de toekomst van deze organisatie. Ik denk echt dat we een kans hebben om het kampioenschap naar Buffalo te halen.”

Stafford kende het afgelopen jaar een bijzonder goed seizoen. Hij was hierin goed voor 31 goals en 52 punten in tweeënzestig wedstrijden. Met zijn doelpunten bezette hij de tweede plek op de topscoorderslijst van de club, achter Thomas Vanek.

Hiermee is Stafford dus van grote waarde voor zijn club en de Sabres zijn dan dus ook zeer tevreden met de contractverlenging: „Het was voor ons ontzettend belangrijk dat we het contract van Drew zouden verlengen,” aldus general manager Darcy Reiger. „Wat we het afgelopen seizoen van hem gezien hebben, was precies hetgene dat we voor ogen hadden toen we hem draften. Drew zal de komende jaren een belangrijke rol blijven spelen in onze ploeg.”

Met de verlenging van het contract van Stafford is de eerste stap gezet in de nieuwe aanpak van de Sabres. Onder Pegula wil het team uit Buffalo zich namelijk danig versterken en het management heeft dan ook al aangekondigd om meer talent aan het team toe te voegen door middel van free agents of via trades.

Foto: faceoff.com

Ook leuk om te lezen