Stafford ondergaat succesvolle operatie

Door

Matthew Stafford, quarterback van de Detroit Lions, werd vrijdag geopereerd aan zijn gooischouder. De voormalige nummer 1 in de NFL draft wordt door zijn team terugverwacht aan het begin van training camp deze zomer.

De bekende sportdokter James Andrews voerde de operatie uit nadat Stafford eerder deze week op consultatie ging. Stafford speelde dit seizoen maar drie wedstrijden, waarvan amper één compleet. Tijdens de wedstrijd tegen de Redskins gedurende Halloween raakte hij alweer gewond aan de schouder. Hierna besloten de Lions hem op de injured reserve lijst te plaatsten.

,,Nadat Matt zijn schouder blesseerde in die wedstrijd werd hij onderzocht door onze medische staff en Dr. Andrews. Er werd afgesproken dat hij doordeed met zijn revalidatieproces en dat er geen operatie ging aan te pas komen,” zei Jim Schwartz, head coach van de Lions. ,,Na zijn laatste bezoek aan Andrews bleek zijn herstel toch niet zo te verlopen zoals we hadden gehoopt. Daarom besloten we hem toch te opereren. We hebben er het volste vertrouwen in dat hij er terug 100 procent zal staan bij het begin van training camp.”

Sinds Stafford bij de Lions speelt gaat het almaar beter met het team. In de weinige kansen dat hij kreeg vorig seizoen gooide hij zes touchdown passes en een interception. De Lions kozen Stafford in de NFL draft van 2009 als eerste pick overall, met Mark Sanchez van de New York Jets en Josh Freeman van de Tampa Bay Buccaneers als enige andere quarterbacks in de eerste ronde. Hij speelde zijn college football voor de University of Georgia.

Foto: dailytribune.com

Ook leuk om te lezen