Stafford na operatie op de weg terug

Door

Matthew Stafford, quarterback van de Detroit Lions, kan zonder pijn de bal gooien. Dat is goed nieuws nadat zijn rechterschouder operationeel terug in orde werd gebracht.

,,Ik voel me goed nadat ik gisteren zoveel gooide,” plaatste Stafford zaterdag op Twitter.

Een gelijkaardig bericht kwam er donderdag nadat hij op de pro day van Georgia zei tegen de reporters de revalidatie goed gaat. Hij ondergaat zijn revalidatie in Birmingham, Alabama, bij therapisten van Dr. James Andrews. Het was Andrews die de operatie uitvoerde op Stafford’s schouder.

De Lions zelf mogen notities ontvangen van de progressie van hun quarterback, maar ze mogen door de lockout geen contact leggen met hem.

,,Hij heeft in de voorbije twee seizoenen niets opgelopen wat zijn toekomst kan verpesten,” zei Lions head coach Jim Schwartz. ,,Hij weet dat, wij weten dat. We moeten hem gewoon op het veld houden en dat komt het goed.”

Als hij zich goed genoeg voelt zal Stafford contact opnemen met ploeggenoot en wide receiver Calvin Johnson. Samen zullen ze dan werken naar het seizoen in 2011.

Stafford speelde maar in drie wedstrijden vorig seizoen. In die wedstrijden gooide hij voor 535 yards en 6 touchdownpassen en kreeg maar 1 interception te verwerken.

De Lions hebben in april de 13e keuze in de NFL Draft en er wordt gezegd dat die wel eens kan worden gespendeerd aan een offensive tackle, zodat Stafford eens wat broodnodige bescherming kan krijgen.

Foto: dailytribune.com

Ook leuk om te lezen