Stafford leidt Lions langs Patriots

Door

De Detroit Lions hadden zaterdagavond op hun eigen Ford Field geen enkele moeite met de New England Patriots. Mede dankzij een sterk optreden van quarterback Matthew Stafford waren de Lions met 34-10 te sterk voor de Patriots.

Stafford was zaterdagavond goed voor twee touchdowns en 200 yards en was vanzelfsprekend zeer tevreden met de zege. ,,Zoals we vandaag speelden is het heerlijk om in zo’n team te spelen. We speelden bijna foutloos football.”

Zijn collega quarterback aan de andere kant, Tom Brady, was minder te spreken. ,,Het was duidelijk dat dit niet onze beste wedstrijd was tot nu toe. We konden vanaf het begin van de wedstrijd geen ritme vinden en dat resulteerde uiteindelijk in deze nederlaag.”

Brady was desondanks goed voor één touchdown en 145 yards, maaar moest ook één interception opgeven. De eerste twee pre-season wedstrijden waren nog glorieuze overwinningen geëindigd. Eerst werden de Jacksonville Jaguars met 47-12 verslagen om vervolgens afgelopen week de Tampa Bay Buccaneers met 31-14 aan de zegekar te binden.

Voor de Lions was het de derde pre-seasonzege op rij. ,,Ach, die statistieken doen mij niet zo veel,” gaf Lions-coach Jim Schwartz na afloop toe. ,,We moeten kritisch blijven kijken naar de waarde van deze wedstrijden.”

Daarmee leren de Lions van het verleden. In 2008 bleven de Lions namelijk ongeslagen in pre-season, maar in de competitie ging het daarna helemaal mis. De ploeg uit Detroit verloor elke wedstrijd en eindigde zo als eerste team in de geschiedenis van de NFL met 0-16 record.

Zie hier de samenvatting van Patriots tegen Lions:

Foto: bleachreport.net

Ook leuk om te lezen