Staande ovatie bij rentree Crosby

Door

De aanvoerder van de Pittsburgh Penguins Sidney Crosby werd door de fans als een held ontvangen toen hij tijdens de training afgelopen zaterdag weer voor het eerst op het ijs stapte.
Crosby was sinds januari uit de running door een hersenschudding. Hij kreeg een staande ovatie van duizenden fans die naar de eerste training van het trainingsweekend kwamen kijken.

70 minuten stond Crosby op het ijs. Niet eerder nadat hij de hersenschudding opliep hield hij het zo lang vol. ,,Het voelde goed op het ijs. Ik heb zo hard mogelijk geprobeerd te werken als ik kon,” aldus Crosby.

Na de training had Crosby geen klachten en hij zal zondag weer het ijs op stappen voor de volgende training. Toch hebben de doctoren hem nog geen groen licht gegeven om weer volledig mee te trainen. Lichamelijk contact moet hij nog even vermijden.

Toch was deze training een opsteker voor Crosby, die eerder deze zomer nog zijn training moest staken omdat de hoofdpijn terugkwam. ,,Het is maar één training, ik moet kijken hoe ik me over een paar dagen voel als ik meer heb getraind.”,,Ik heb de trainingen gemist.”

Crosby was aangedaan toen hij het ijs op stapte. ,,Dit zegt heel veel over onze fans en dat waardeer ik enorm. Ik heb het gemist om op het ijs te staan en de ovatie die ik kreeg was fantastisch. Net zoals de fans hoop ik dat ik snel weer kan spelen. Ik wil terugkomen.”

,,Ik doe alles om ervoor te zorgen dat ik zo snel mogelijk weer terug ben. Er moeten nog wat stappen gemaakt worden maar ik kan niet wachten om die te nemen.”

Foto:

Ook leuk om te lezen