St. Louis maakt zich op voor legendarische Game 6

Door

Do or die time voor de St. Louis Cardinals. Win or go home. Vannacht wordt Game 6 in Busch Stadium, St. Louis, Missouri gespeeld. De Texas Rangers verdedigen met een win streak van twee wedstrijden een 3-2 voorsprong in de series. Voor de Cards krijgt Jaime Garcia de bal.

De lefty is degene die de Cardinals een beslissingswedstrijd moet brengen. De werper was uitstekend in de tweede wedstrijd van de World Series, ook in St. Louis. Hij hield de Rangers op nul runs en slechts drie hits in zeven innings. Helaas voor hem gaf Albert Pujols de winst uit handen.

Voor de Rangers staat Colby Lewis op de werpheuvel. Hij deed niet onder voor Garcia. Hij gaf slechts een punt op in de 2-1 overwinning.

De World Series, die bol staat van de fouten, kan bij een overwinning van de Rangers vannacht afgelopen zijn. Hopelijk heeft Cards’ manager Tony LaRussa leren articuleren, zodat hij verstaanbaar is over de bullpen telefoon. En hopelijk komt Ron Washington eindelijk tot de conclusie dat hij zijn beste slagman (Mike Napoli) als achtste laat slaan.

Wat ik vooral hoop, is dat we een spectaculaire Game 6 te zien krijgen. Sterke pitchwerk tegen sterk slagwerk. Misschien een legendarische Game 6, zoals 25 jaar en een dag geleden tussen de New York Mets en de Boston Red Sox toen Billy Buckner de geslagen bal door Mooky Wilson door zijn benen liet gaan. Of voor Red Sox fan nog betere: de legendarische homerun van Carlton Fisk tijdens de World Series tussen de Red Sox en de Cincinnati Reds in 1975. Daar hopen de Cardinals op. Een manier om een zevende wedstrijd te forceren.

De Rangers willen maar één ding: vannacht winnen. Net als de Philadelphia Phillies in 1980, toen Tug McGraw Game 6 tegen de Kansas City Royals afsloot met een strikeout met de bases loaded en de Phils zo hun eerste World Series titel bezorgde.

We zullen het zien. Vannacht.

Foto: stlcardinalbaseball.com

Ook leuk om te lezen