St. Louis Cardinals in 2012 gewoon weer contenders

Door

No Pujols, no problem! Zoals ik eerder deze maand al zei: degene die Pujols niet contracteert is de winnaar. St. Louis Cardinals dus. Pujols heeft zijn oude werkgever een gunst gedaan door voor het geld in Anaheim te kiezen. The Big Money is naar Pujols toe. Tien jaar, voor ongeveer $260 miljoen. Dat is toch 1,2,3,4,5…. $26 miljoen per jaar. Kan je leuke dingen mee doen! Ook als baseball franchise.

Mo’ money, mo’ betta!

Het gat dat Pujols achterlaat is vakkundig door de Cardinals opgevuld door de op zijn minst labiele rechtsvelder Lance Berkman naar het eerste honk te verhuizen (hetzelfde honk als hij jarenlang voor division rival Houston Astros bewaakte). Op de rechtsveldpositie staat de komende twee jaar Carlos Beltran.

De oud-Met en San Francisco Giant speelt daar voor $26 miljoen. In totaal. Oftewel: aan Beltran zijn de Cardinals in 2012 en 2013 evenveel kwijt als aan Pujols voor één jaar. En van Beltran zijn de Cardinals dan af, tenzij ze hem terug willen natuurlijk. De Angels zitten de komende tien jaar vast aan Pujols. De $26 miljoen is hij komend jaar misschien nog waard, maar zelfs de grootste optimist ziet in dat zijn contract over vijf jaar een albatross is.

Nu de Cardinals wat flexibiliteit in de payroll hebben kan er nog meer rondgesnuffeld worden. Gooi een keer een miljoentje tegen een type Freddy Garcia aan en misschien schiet je in de roos. Of beter nog: het geld kan goed van pas komen bij de trade deadline. Dat je dan net meer salaris van bijvoorbeeld Wandy Rodriguez aankan dan je concurrenten.

Maar nu naar de titel van dit artikel: Cards in 2012 contenders?

Ja! Want ze zijn dit jaar kampioen geworden zonder Adam Wainwright. Hun ace onderging voor het seizoen begon een Tommy John operatie (elleboog). En natuurlijk is er de downgrade van Pujols naar Beltran. Maar met een goede pitching staff en in een zwakke divisie valt er veel te halen.

Foto: Wikimedia Commons

Ook leuk om te lezen