St. Louis Blues op stoom

Door

St. Louis Blues v Calgary Flames

De St. Louis Blues hebben voor de zevende achtereenvolgende keer een wedstrijd gewonnen. Deze keer werd Calgary Flames in Calgary met liefst 0-5 verslagen. Vijf verschillende Blues-spelers zagen hun naam op het scorebord terug als doelpuntenmaker. Met 33 saves en een assist bij de tweede goal had Blues-goalie Jaroslav Halak ook een grote rol in de winst van zijn team.

De laatste nederlaag van de Blues dateert alweer van 23 december, toen was het tegenstander Calgary Flames dat zich na de shootout de betere mocht noemen. St. Louis was dus gewaarschuwd en dat bleek, want na de eerste periode stonden de Blues al met 0-2 voor. Chris Stewart en Vladimir Sobotka maakten de goals.

In de tweede periode liep St. Louis via een goal van Ian Cole uit naar 0-3, waarna twee vroege goals op de powerplay de wedstrijd in de derde periode helemaal in het slot gooiden. Alex Pietrangelo maakte 0-4 en twee minuten later scoorde Vladimir Tarasenko 0-5. De uitblinkende Blues-goalie Jaroslav Halak relativeerde de overwinning nog wel door te stellen dat Calgary Flames de paal raakte, kansen had en het ook een andere wedstrijd had kunnen worden, maar de 0-5 uitslag en de zeven overwinningen op rij voor St. Louis liegen er bepaald niet om.

St. Louis staat nu tweede in de Western Conference, maar heeft de koppositie voor het grijpen. De Blues staan vier punten achter, maar hebben drie wedstrijden minder gespeeld dan koploper Anaheim Ducks, dat met 3-4 bij Nashville Predators won. Nummer drie Chicago Blackhawks heeft net zoveel punten als St. Louis, maar ook de Hawks speelden drie wedstrijden meer dan de Blues.

Andere uitslagen van ploegen in de Western Conference:
Nashville Predators – Anaheim Ducks 3-4
Phoenix Coyotes – Minnesota Wild 1-4
New Jersey Devils – Dallas Stars 1-0
L.A. Kings – Boston Bruins 4-2
San Jose Sharks – Detroit Red Wings 4-1

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen