Spurs zetten Warriors opzij voor 3-2 voorsprong

Door

1recap1play

*Het was niet de avond van Steph Curry. Integendeel. De revelatie van de laatste weken werd door een sterk verdedigend San Antonio op slechts negen punten gehouden. Curry schoot daarbij vier op veertien en één op zeven driepunters. De andere helft van het duo Splash Brothers, Klay Thompson, deed het nog minder. Hij schoot twee op acht en nam geen enkele driepunter. Hij eindigde uiteindelijk met vier punten.

Rookie Harrison Barnes, die hier even fijntjes op een poster gezet wordt door Kawhi Leonard, moest voor zijn Golden State Warriors de kar trekken met 25 punten en zeven rebounds. En bepaalde naamgenoten konden dat kunstje wel waarderen.

 

*Statline van de dag gaat naar Tony Parker. De Fransman leidde zijn team met 25 punten en 10 assists naar de 109-91 overwinning. Op die manier hebben de Spurs nog maar één gewonnen wedstrijd nodig om een trip naar de finale in het westen veilig te stellen. [bekijk hier de recap]

*Parker deed het uiteraard niet alleen. De eerder genoemde Leonard speelde een uitstekende partij met zeventien punten en ook Danny Green en Tim Duncan droegen hun steentje bij door respectievelijk zestien en veertien punten te noteren. Als de Spurs donderdag in wedstrijd zes hetzelfde (verdedigende) spelletje kunnen spelen, dan kon die wedstrijd wel eens de laatste zijn in deze serie.

Ook leuk om te lezen