Spurs zetten Thunder verder op achterstand

Door

San Antonio Spurs heeft een goede stap gezet op weg naar een eerste finaleplaats sinds 2007. In eigen huis was de ploeg van coach Gregg Popovich in duel twee van de Western Conference finale een maatje te groot voor de Oklahoma City Thunder. In een wedstrijd waarin veel werd gescoord waren de Spurs met 120-111 te sterk. Door de zege heeft San Antonio een comfortabele 2-0 voorsprong in de series.

Tony Parker was de grote man bij de Spurs. De Franse guard was met 34 punten en 8 assists van grote waarde voor de ploeg, maar kreeg voldoende hulp van zijn teamgenoten. Manu Ginobili voegde 20 punten toe aan het totaal en rookie Kawhi Leonard was goed voor 18 punten. Voor de Thunder bleek een gecombineerde 88 punten van Kevin Durant, Russell Westbrook en James Harden niet voldoende om de gebalanceerde Spurs af te houden van een tweede winstpartij.

De Spurs zijn bezig aan een indrukwekkende reeks wedstrijden. In de play-offs is San Antonio nu tien wedstrijden op rij ongeslagen en in totaal heeft de ploeg nu twintig duels op rij gewonnen. De laatste keer dat de Spurs verloren was op 11 april. De winstreeks is de op twee na langste in de historie van de NBA. Slechts de Houston Rockets (22 duels) en de LA Lakers (33 duels) wonnen meer achtereenvolgende wedstrijden. Een team kwam eerder ook tot 20 winstpartijen op rij, de Milwaukee Bucks.

Donderdag staat wedstrijd drie op het programma. Oklahoma City moet dan voor eigen publiek een schier onoverbrugbare  achterstand van 3.0 zien te voorkomen. In de historie van de NBA slaagden slechts veertien ploegen erin een series te winnen nadat ze met 2-0 achterkwamen.

Ook leuk om te lezen