Spurs zetten Celtics opzij in Boston

Door

In NBA Recap belichten we de belangrijkste wedstrijden in de league. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van het duel.

San Antonio Spurs heeft in de strijd om de overall #1 seed in de league een belangrijke zege geboekt op Boston Celtics. Op bezoek in Boston waren de Spurs met 87-86 nipt te sterk voor de thuisploeg. Daniel Green was de meest scorende speler aan de kant van San Antonio met 14 punten. Het was de negende zege op rij voor de Spurs, de langste winstreeks in de NBA op dit moment.

Het feit dat Green topscorer werd gaf al aan dat het een echte teamprestatie was van de Spurs. Van de tien gebruikte spelers kwam alleen Kawhi Leonard niet tot scoren, de rest van de spelers noteerde allemaal vijf of meer punten. In uitermate defensief georiënteerd duel was San Antonio eigenlijk de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Maar dankzij vier minuten zonder score in het vierde en laatste kwart waren de Celtics toch in staat om de leiding te nemen.

In de slotfase oogden de Spurs toch het scherpst, al had Boston ook zomaar als winnende ploeg uit de bus kunnen komen. Een driepunter van Ray Allen (die slechts vijf punten maakte) bracht de Celtics nog wel terug tot één punt en de thuisploeg kreeg via Paul Pierce zelfs nog een mogelijkheid om het duel te winnen. De fade-away van Pierce viel echter niet, wat betekende dat San Antonio de winstreeks vrijdag in eigen huis tegen New Orleans Hornets kan uitbreiden naar tien.

Boston behoudt de vierde plaats in het oosten met een voorsprong van twee verliespartijen minder op Philadelphia, dat in eigen huis verrassend onderuit ging tegen Toronto Raptors. De Spurs staan nu op gelijke hoogte met de Thunder en lijken, net als vorig jaar, op weg naar de eerste plek in het westen.

Highlights Boston Celtics vs. San Antonio Spurs:

De stadsrivaliteit in Los Angeles tussen de Lakers en de Clippers werd, voorlopig,t door de Lakers gewonnen. De Clips werden met 113-108 aan de kant gezet. Met een voorsprong van tien punten begonnen de Lakers met vertrouwen aan het vierde kwart, maar dankzij Nick Young en Chris Paul kwamen de Clippers toch nog terug. Met iets meer dan veertig seconden op de klok verkleinde Paul de achterstand tot twee punten. De Clippers hadden een stop nodig, maar Kobe Bryant schoot de Lakers uit moeilijke positie weer op vier punten voorsprong. Toen Paul enkele seconden later ook nog een driepunter miste was het duel gespeeld. Andrew Bynum was goed voor maar liefst 36 punten en Kobe voegde er 31 aan toe.

Met de nederlaag kwam er een einde aan de winstreeks van zes duels van de Clippers. De Lakers, nummer drie in het westen, hebben nu een voorsprong van twee verliesduels op de Clippers, die de vierde plek bezetten.

 

Ook leuk om te lezen