Spurs winnen ook wedstrijd twee

Door

1recap1play

*Het wil, in de serie tegen de San Antonio Spurs, nog niet echt lekker lopen bij de Memphis Grizzlies. Werden ze in wedstrijd één nog van het veld geveegd door San Antonio, nu ging het iets meer gelijk op. Alleen kwamen wederom de Spurs als winnaar uit de strijd en wederom had dat veel te maken met het aan banden leggen van Zach Randolph. En in mindere mate ook Marc Gasol. De sluwe en sterke Spurs-verdediging hielden de lange mannen in wedstrijd één op respectievelijk twee en vijftien punten. Ook in wedstrijd twee zaten ze behoorlijk in de tang en kwamen ze tot ‘slechts’ vijftien en twaalf punten. En dat hadden ze zich bij Memphis toch anders voorgesteld. [Bekijk hier de hoogtepunten]

Memphis Grizzlies v San Antonio Spurs - Game Two

 

 

*Hoewel de door de Spurs met 93-89 gewonnen wedstrijd in verlenging beslist moest worden, was dat niet terug te zien in de statistieken van de spelers. Of het moeten de career-high 18 assists van Tony Parker geweest zijn. Verder waren er ook bij de Spurs weinig echte uitblinkers en was het vooral het team dat zegevierde. Tim Duncan werd topscorer met 17 punten en ook de andere vier starters scoorden in de dubbele cijfers. Maar het was toch vooral de verdediging die wederom de overwinning uit het vuur sleepte. En als dan de tegenstander ook nog eens moeite heeft om het balletje door de ring te gooien, dan wordt het allemaal een stukje makkelijker.

Grizzlols_medium

*Memphis staat toch ook bekend als een heel goed verdedigend team, zo niet het beste. Daarmee zijn ze op z’n minst gelijkwaardig aan de Spurs. Zou het dan misschien toch een geheim wapen zijn? Waarom zijn de Spurs toch zo soepel in de heupen? Is het een bijzondere warming-up misschien?

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen