Spurs winnen bloedheet eerste finaleduel

Door

BannerPlayoffs

Game 1 van de NBA Finals is een prooi geworden voor de San Antonio Spurs. In een broeierig AT&T Center, waar het kwik in de tweede helft steeg tot boven de 30 graden door een defecte airconditioning, versloegen de mannen van coach Gregg Popovich de Miami Heat na een sterk vierde kwart met 110-95. LeBron James moest met nog vier minuten te gaan bij een stand van 94-92 voor de Spurs naar de kant met kramp en keerde niet meer terug. Game 2 is zondag opnieuw in San Antonio.

Danny Green
,,After I came out of the game, they kind of took off,” zo vatte LeBron James (25 punten in 33 minuten) het passend samen. In een wedstrijd die tot de laatste minuten gelijk opging, gaf zijn absentie in de slotfase de Spurs net dat voordeel om een 16-3 run te maken en Game 1 naar de hand te zetten. Het hielp ook dat Danny Green plots op schot was en liefst elf van zijn dertien punten in het vierde kwart noteerde.

59 procent
Tim Duncan (21 punten, 10 rebounds), Manu Ginobili (16 punten, 11 assists) en Tony Parker (19 punten, 8 assists) waren zoals gewoonlijk ook weer belangrijk voor de Spurs, die wel veel turnovers hadden (22), maar dat compenseerden door over het gehele duel tot een uitstekend schotpercentage van 59% te komen.

Dwyane Wade noteerde 19 punten, Chris Bosh eindigde met 18 punten voor Miami dat zich kan vastklampen aan het feit dat het al twaalf opeenvolgende play-offwedstrijden heeft gewonnen na een nederlaag. Dan moet dit uiteraard niet nog een keer gebeuren:

Wie had de airco uitgezet? Dat kan er natuurlijk maar één zijn geweest:

Het spelen onder warme omstandigheden deed basketballegende Magic Johnson aan vroeger denken:

Dat juist James de meeste last ondervond van de hitte vond ook oud-Warriors coach Mark Jackson op z’n zachtst gezegd opmerkelijk:

Overigens kan Ray Allen (zestien punten) nog altijd dunken:

Tot slot de highlights:

Foto’s: Getty Images

4 Reacties
 1. Het was inderdaad heftig warm. IJszakjes kwamen geregeld boven en de fans wapperden hevig met alles wat ze maar konden vastnemen. Maar zoals Magic mooi zegt: in de jaren ’80 was dit gewone kost in de Boston Garden. Het beïnvloedde het spel wel. Eerste helft was run-and-gun, tweede helft veel minder…tot Danny Green wakker werd. IK hoop wel dat LeBron snel terug fysiek in orde is.

  Op naar Game 2, GO SPURS!

 2. roy bruce 6 jaar ago

  Yes, GO SPURS! Ik ben ook fan van Miami, maar eerder van Spurs.

 3. Vincent R 6 jaar ago

  Miami couldn’t stand the HEAT.

  De Telegraaf is er niets bij 😉

 4. Www.eireizen.nl 6 jaar ago

  Ik heb genoten. Duidelijk was dat de bank vd Spurs het verschil maakt. Big3 zijn prima maar rest te matig bij the Heat. “Beat the Heat”

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen