Spurs pakken clubrecord dankzij zege op Jazz

Door

De San Antonio Spurs boekten woensdagnacht een zwaar bevochten overwinning op de Utah Jazz Aan de hand van Manu Ginobili en Tony Parker pakten de Spurs een vroege voorsprong welke ze vervolgens met alle macht moesten verdedigen. Uiteindelijk bleek het genoeg voor een 112-105 overwinning. Hiermee verloren de Jazz voor de zesde keer op rij en wisten de Spurs een nieuwe clubrecord neer te zetten.

De Jazz bleven terug vechten, maar het was uiteindelijk niet genoeg. Deron Williams scoorde nog 17 van zijn 39 punten in het 4de kwart om terug te komen in de wedstrijd. Jazz coach Jerry Sloan was tevreden met de inzet van zijn team: ,,Onze jongens hebben een stuk harder gespeeld dan in de afgelopen wedstrijden. Ze plaatsten zichzelf in de positie om te winnen. Helaas konden we dat vanavond niet doortrekken dankzij een uitstekende tegenstander waar we tegen speelden.”

Voor de Spurs scoorde Ginobili 26 punten, maar toonde na afloop respect voor het team uit Salt Lake City: ,,Het is nooit makkelijk. Je weet dat ze vijf wedstrijden op rij verloren hebben, maar het zijn taaie spelers en geven niet op. Ze zijn ruw en vallen zowel ons als de ring aan. We zijn blij dat we alle aanvallen hebben kunnen weer staan en konden eindigen met een overwinning. Maar het was in ieder geval zeer zwaar bevochten.”

Winnen is iets dat inmiddels maar al te bekend is voor de Spurs. Ze hebben nu de beste win-verlies verhouding, na 46 wedstrijden, in de geschiedenis van het team. Met 39-7 hebben maar vijf teams ooit een betere start van het seizoen gekend. Volgens Ginobili is er nog verbetering mogelijk: ,,We zijn aanvallend beter dan toen we kampioen werden. Als we nu ook nog zo gaan verdedigen als toen, dan zijn we pas echt heel goed. Daar proberen we nu aan te gaan werken.”

Het was een echte strijd met bloed aan beide kanten. De Jazz vochten voor een brood nodige overwinning en de Spurs lieten weer eens zien waarom zij het beste team in de NBA zijn. Coach Popovich was tevreden: ,,Beide teams speelden erg fysiek. Dan doen ze altijd. Van het begin tot het eind was het een strijd. We bleven weerstand bieden en waren uiteindelijk gelukkig genoeg om de overwinning te pakken.”

De Jazz staan nog steeds veilig voor een play-off plek op de zevende plaats in het westen. Ondanks de recente serie nederlaag hebben ze nog steeds een positief record: 26-19. Vrijdag ontvangt het team de Minnesota Timberwolves, het slechtste team in het westen.

De Spurs staan met hun geweldige record nog altijd stevig op de eerste plek in het westen. Zaterdag wacht hen weer een nieuwe uitdaging als de Houston Rockets op bezoek komen.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Spurs en de Jazz.

Foto: alamozone.com

Ook leuk om te lezen