Spurs nog één zege van Finals

Door

BannerPlayoffs

De San Antonio Spurs zijn nog één zege verwijderd van een terugkeer naar de NBA Finals. In Game 5 in eigen huis bliezen de Spurs voorbij de Oklahoma City Thunder (117-89), waardoor de stand nu op 3-2 komt in het voordeel van de mannen van Gregg Popovich. Game 6 is zaterdag in Oklahoma.

In een series die tot nu toe wordt gekenmerkt door blowout na blowout was wedstrijd nummer 5 niet anders: een klinkende overwinning voor de thuisploeg. Lag het momentum vooraf nog bij de Thunder na twee duidelijke zeges in Oklahoma City, nu ligt het weer volledig bij de Spurs. OKC begon nog sterk aan de wedstrijd. Russell Westbrook, die in Game 4 tot 40 punten en tien assists kwam, nam zijn ploeg al vroeg bij de hand met heerlijke dunks als deze:

Maar na een sterk eerste kwart begon de aanval van OKC te sputteren. Westbrook zou uiteindelijk tot 21 punten komen, Kevin Durant was goed voor 25 punten. ,,Our shots weren’t falling for us. When we can’t make a shot, we’ve got to play defense, and we didn’t tonight,” zou Durant laten optekenen. En waar de schoten dus niet vielen voor de Thunder, lukte dat San Antonio wel. En dan vooral vanachter de driepuntslijn, waar de Spurs 13 om 26 schoten. Manu Ginobili noteerde 19 punten, Kawhi Leonard en Danny Green hadden beiden 14 punten en Boris Diaw kwam tot 13 punten. Maar het was good-old Tim Duncan die topscorer van zijn ploeg werd met 22 punten en daarbij ook nog 12 rebounds noteerde… en twee pijnlijke ballen.

Belangrijk was ook dat de snel van een kuitblessure herstelde Serge Ibaka, die in Game’s 3 en 4 nog van onschatbare waarde was voor OKC op zowel defensief en offensief vlak, deze keer in toom werd gehouden met zes punten en twee rebounds. Matt Bonner begon in plaats van Tiago Splitter om Ibaka uit de paint te lokken en dat werkte. En ook qua offense had de wissel effect: Ibaka miste met Bonner als directe tegenstander zijn eerste vijf schoten voor OKC, dat buitenhuis helemaal niets heeft in te brengen.

Spurs-coach Gregg Popovich deed er ook deze wedstrijd alles aan om zijn ploeg te motiveren:

Na afloop had hij nog een hilarisch onderonsje met een journalist:

Tot slot de samenvatting:

Foto’s: Getty Images

1 Reactie
  1. roy bruce 6 jaar ago

    Ik zei het toch, OKC-gehakt!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen