Spurs lijden derde verlies op rij

Door

De Memphis Grizzlies blijven goede zaken doen omtrent een plek in de playoffs. Afgelopen nacht versloegen ze de San Antonio Spurs, het hoogst geplaatste team in de NBA, met 111-104.

Naast Tim Duncan misten de Spurs een groot deel van de wedstrijd Manu Ginobili welke last had van zijn linker zij. Desondanks is Shane Battier trots op de overwinning: ,,Als je een play-off team wil zijn moet je veerkracht tonen. Dat is vereiste nummer één. We hebben laten zien dat we mentaal een sterk team zijn. Ik zou alleen nog wel wat slimmer willen spelen, maar dat is de volgende stap.”

Tony Allen en Zach Randolph waren belangrijk met 23 punten per stuk. Het team had moeite met de Spurs ondanks het missen van Duncan en Ginobili. In het vierde kwart waren enkele belangrijke acties nodig om de leiding en uiteindelijk de overwinning te pakken.

Voor Tony Parker, 20 punten en 9 assists, en zijn Spurs moet het zorgelijk zijn om te zien dat het team zonder Duncan elke wedstrijd verloor. Parker: ,,We hebben geen tijd om ons druk te maken over de afwezigheid van Timmy (Duncan). Hij komt niet snel terug dus we moeten hard blijven spelen en hopen dat het straks onze kant op gaat.”

George Hill scoorde 30 punten voor de Spurs nadat coach Popovich aan heeft gegeven dat hij meer naar zijn eigen schot moet zoeken. Popovich kijkt met tevredenheid naar zijn team, ondanks de nederlaag: ,,Ik was heel trots op hen. We hebben 3 zware uitwedstrijden gehad. Ik denk dat ze goed samen zijn gekomen en hun uiterste best hebben gedaan. We kwamen net wat te kort.”

Met het verlies van de Hornets vannacht komen de Grizzlies dichter bij de zevende plaats in het westen. Ook naaste achtervolgers Rockets en Suns verloren waardoor Grizzlies extra goede zaken deed. Het team staat nu op 41-33 en speelt woensdag hun volgende wedstrijd thuis tegen de Warriors.

Met 57-16 zijn de Spurs nog altijd het beste team in de NBA. Vanavond wacht het team opnieuw een lastige klus als zij de Portland Trailblazers ontvangen in eigen huis.

Zie hier de samenvatting tussen de Spurs en de Grizzlies.

Foto: playmakeronline.com

Ook leuk om te lezen